Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2020, 23:00

Zvezdi falila završnica, ovaj Hofenhajm može da padne u Beogradu (VIDEO)

Crveno-beli pretrpeli poraz u Nemačkoj - 0:2

(OD IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ NEMAČKE)

Crvena zvezda je izgledala taktički najpismenije u trenerskoj eri Dejana Stankovića.

Crvena zvezda je potentni Hofenhajm ostavila bez udarca u okvir gola u prvom poluvremenu i limitirala ofanzivni učinak bundesligaša u ofanzivi.

Crvena zvezda je u jednom trenutku bila bliža vođstvu, iako nije imala šut u okvir gola. Međutim, srpski šampion će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bodove vredne borbe za drugo mesto u grupi morati da potraži na nekom drugom mestu. Brejk, koji je čvrstro držala vrlo disciplinovanom partijom, iskliznuo je Zvezdi iz ruku sredinom drugog poluvremena. Svemu je prethodila izgubljena lopta Veljka Nikolića kojoj je prethodio možda i faul Akpogume. Ljutiće se crveno-beli, ali neće od toga imati koristi. Na kraju je bilo 2:0 za Hofenhajm, mada je Dabur stavio tačku duboko u sudijskoj nadoknadi.

Velika šteta kada je u pitanju srpski šampion. Međutim, i pored minimalnog poraza, tim Dejana Stankovića dobiće injekciju samopouzdanja pred mečeve koje mora da dobije. Videla je Crvena zvezda da može da udari na ozbiljne evropske timove, i da ima čemu da se nada u beogradskom meču protiv Hofenhajma.

I ove večeri se videlo da u Evropi morate da uzmete ono što vam se nudi. U trenucima nemačkog rajstrojstva crveno-beli su promašili dve dobre šanse. Kažnjeni su kada se činilo da Hofenhajm nema rešenje za defanzivnu šifru Dejana Stankovića.

Mnogi su bili iznenađeni odlukom Dejana Stankovića da na terenu Hofenhajmu izvede eksperinetalnu postavu sa trojicom klasičnih štopera. Nikad viđenu ranije. Međutim, mladi šef stručnog štaba srpskog šampiona uspeo je u osnovnoj misiji. Uvukao je Hofenhajm u srpsko-italijanski ritam, guste linije gostujuće odbrane nisu dozvolili bundesligašu da karakterističnom tranzicijom lako ugrožava Milana Borjana.

Istina, Hofenhajm je agresivno počeo i dva puta šutirao ka Milanu Borjanu, ali se zatim odbio o defanzivu crveno-belih. Premijerno u ovoj sezoni ekipa Dejana Stankovića je poklonila posed rivalu i čekala kontre, što je izgledalo skoro pa perfektno. Uz Nemanju Milunovića kao svojevrsnog libera, Strahinja Eraković je dobijenim duelima lečio derbi greške. Vrlo dobro je Gajić parirao Sesenjonu, dok je najbolju utakmicu od kada je stigao na Marakanu igrao Seku Sanogo. Bivši reprezentativac Obale Slonovače je uhapsio Rudija i Gaćinovića. Gazio travu Hofenhajmovog stadiona kao najbolji terenac. Stizao sve i činio da domaća ekipa odustane od osnovne ideje pasa. I ne samo to racionalnošću je Sanogo preskako sve zamke visokog presinga domaćeg tima.

Morao je Hofenhajm da diže loptu, što je svakako zasluga Dejana Stankovića. I pored toga što se domaćin nije snalazio protiv Zvezdine postavljene odbrane, morali su Milunović, Degenek i Eraković da drže oba otvorena oka. Belfodil i dobro poznati Dabur su se izvlačili sa svoje primarne pozicije i stvarali višak...

Nedostajalo je Crvenoj zvezdi više odvažnosti na protivničkoj polovini. Istrošeni od nagomilanih defanzivnih zadataka, crveno-beli su se otkravili sredinom prvog poluvremena. I ne samo da su se otkravili.

Bilo je zrelo da crveno-beli povedu. Najava je bio pokušaj Falčinelija – ne baš iz idealne pozicije – ali već u sledećem napadu Italijan je morao mnogo bolje. Do tada neprimetni i roviti Aleksandar Katai poslao je fantastičan pas sa svoje polovine. I to između štopera domaćina, koji su disali za vrat Falčineliju. Međutim, morao je iskusni napadač da bude smireniji. Odlučio se za lob i promašiio.

U tim trenucima Hofenhajmove taktičke aljkavosti, usledila je još jedna prilika. Na dobar centaršut Rodića kasnio je za delić sekunde Spiridonović.

Hofenhajm je ostao bez šuta u gol (kao i Crvena zvezda), ali je mogao da iskoristi jedinu grešku Sanoga u prvom poluvremenu. I to kardinalnu. Petljao je Zvezdin zadnji vezni, izgubio loptu na 20 metara, Rudi je uposlio Dabura. Sjajno je šutirao Izraelac, ali je pogodio, na Zvezdinu sreću stativu.

Morao je Henes već na poluvremenu da ubaci Gajgera i Samasekua već na poluvremenu. Ali gledali smo sličan meč. Sve do 64. minuta kada je Hofenhajm poveo.

Pali su Zvezdini osnovni planovi u vodu, ali je Sanogo u dva navrata mogao da poentira posle prekida. Baš kao i Milunović. Tek da se pojača osećaj žala. Madsa je u zaostavnom vremenu Dabur podebljao utisak.

HOFENHAJM – CRVENA ZVEZDA 2:0

/Baumgartner 64, Dabur 90+3/

Zinhajm

Stadion: Rajn-Neker Arena

Sudija: Alehandro Hernandez (Španija)

HOFENHAJM (3-3-2-2): Baum - Akpoguma, Poš, Fogt - Rudi, Griliš (od 46. Samaseku), Sesenjon (od 89. Skov) - Baumgartner (od 78. Brun Larsen), Gaćinović (od 46. Gajger) - Dabur, Belfodil (od 78 Bebu).

CRVENA ZVEZDA (3-4-2-1): Borjan – Eraković, Milunović, Degenek – Gajić (od 85. Simić), Sanogo (od 75. Petrović), Nikolić, Rodić – Katai (od 75. Vukanović), Spiridonović (od 75. Ben) – Falčineli (od 85. Pavkov)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.