Zvezdaši, tražili ste - gledajte!

Izvor: Mondo, 29.Okt.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zvezdaši, tražili ste - gledajte!"

Crveno-beli ubedljivo vode na tabeli domaćeg prvenstva, ali poseta na "Marakani" nije kao nekada...

Navijači Crvene zvezde godinama su pokazivali pomalo iracionalnu vernost klubu.

U eri Partizanove dominacije, dok su trofeji za crveno-bele bili misaona imenica (za poslednjih osam sezona osvojena je samo jedna titula i dva Kupa), na mečeve Superlige, protiv neatraktivnih rivala, često je dolazilo više ljudi nego na utakmice "večitog rivala" u Ligi šampiona i Ligi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Evrope.

Ekipu koju je sa klupe vodio Robert Prosinečki, zavisno od toga da li se plaćala ulaznica ili su kapije stadiona bile širom otvorene, gledalo je između 20 i 40 hiljada navijača, bez obzira na dvocifren bodovni zaostatak za crno-belima.

Foto: Twitter

Sa trenerom Miodragom Božovićem, Zvezda ove jeseni igra verovatno najlepši fudbal u poslednjih desetak godina. Nanizala je 12 pobeda u prvenstvu, u proseku daje nešto manje od tri gola po utakmici, ima igrače poput "zlatnog orlića" Grujića, Kataija ili Ibanjeza, koji plene majstorijama...

Ipak, poseta je lošija nego prošle jeseni, kada je Zvezda na 16 zvaničnih utakmica postigla samo 18 pogodaka, kaskala za Partizanom u Superligi i ispala iz Kupa u osmini finala.

"Što više pobeđujemo, sve je manje gledalaca", konstatovao je Miodrag Božović ranije ove nedelje.

Da li 16 bodova prednosti nad Partizanom demotiviše publiku? Da li nedostaje faktor "spoljnog neprijatelja", nekada otelotvoren u liku (odlazećeg?) predsednika FSS Tomislava Karadžića?

Da li su godine bez ozbiljnog rezultata u Evropi ubile elan "običnih" navijača? Koliko je uticao negativan publicitet prouzrokovan kretanjem rezultata na julskom meču protiv OFK Beograda na Vračaru - 2:6 (2:0)?

Šta god da je razlog, Zvezda je pred utakmice, kao što je predstojeća, upravo protiv OFK Beograda (subota, 17.00), prinuđena da navijačima šalje posebne pozive i "motivacione poruke".

Crvena zvezda - OFK Beograd, subota 17h

A video posted by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on Oct 29, 2015 at 4:15am PDT

"Zvezdaši, hteli ste najlepši fudbal. Dođite da ga gledate!", podsetio je zaljubljenike u crveno-belo "Grof" Božović, putem atraktivnog video klipa, objavljenog na Instagram profilu Zvezde.

Atraktivnog, ostaje da se vidi da li i efektnog...

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Zvezdaši, tražili ste - gledajte!"

Izvor: Mondo, 30.Okt.2015, 14:08

Crveno-beli ubedljivo vode na tabeli domaćeg prvenstva, ali poseta na "Marakani" nije kao nekada....Navijači Crvene zvezde godinama su pokazivali pomalo iracionalnu vernost klubu...U eri Partizanove dominacije, dok su trofeji za crveno-bele bili misaona imenica (za poslednjih osam sezona osvojena je...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.