Zvezda za prvu odbranu duple krune

Izvor: Politika, 15.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda za prvu odbranu duple krune

Početak meča Zvezda - Vojvodina na stadionu Partizana u 20.15 č, TV RTS

U pedeset devetom finalu našeg najmasovnijeg takmičenja, a u istorijskom prvom samostalne Srbije, za pobednički pehar boriće se večeras na stadionu Partizana fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine. Početak utakmice je u 20.15 časova, uz direktan televizijski prenos na Radio televiziji Srbije. Beogradski "crveno-beli" imaju želju da trijumfuju 22. put u domaćem kupu i tako postanu prvi naš klub koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je ikada odbranio duplu krunu, dok se Novosađani nadaju da će posle dve šampionske krune klupske vitrine obogatiti novim trofejom.

Isti rivali, u petak su odmerili snage u šampionatu na našem najvećem stadionu (pobeda Crvene zvezde sa 4:2 nakon velikog preokreta), ali sa znatno izmenjenim timovima, jer su glavne adute čuvali za večerašnji okršaj.

Posle osvajanja 25. titule državnog prvaka, fudbaleri Zvezde najavljuju i trijumfalnu završnicu u Kupu Srbije, čime bi potvrdili apsolutnu dominaciju na domaćoj fudbalskoj sceni.

Šef stručnog štaba Zvezde Boško Đurovski skoro da nema nikakvih kadrovskih problema, jer će moći da ručuna na sve igrače izuzev Trajkovića, koji će propustiti meč zbog žutih kartona.

U konkurenciji za mesto u timu biće štoper Đorđe Tutorić, koji je uspeo da se oporavi posle velikih poteškoća sa povredama.

– Zahvaljujući čelnicima FS Srbije stvoren je novi imidž kup takmičenja i to veoma pozitivan. Inače, to je takmičenje koje afirmiše male sredine, a neretko se dešava da glavni favoriti brzo budu eliminisani. Takođe to je i prilika da do punog izražaja dođu talentovani igrači. Svaki finalni susret trebalo bi da predstavlja praznik fudbala, a verujem da će tako biti već od danas. Čast nam je što smo učesnici završnog susreta, jer ima poseban značaj, s obzirom da je prvi u samostalnoj Srbiji. Smatram da su se dve najkvalitetnije ekipe, koje su najbolje igrale ove sezone, zasluženo našle u finalu. Očekujem da će naši igrači pokazati da su bolji i da ćemo kao i u prvenstvu ponovo slaviti na stadionu komšija – optimista je Boško Đurovski.

Kapiten Crvene zvezde Dejan Milovanović ubeđen je da će podići pehar namenjen pobedniku.

Svakako, za Milovanovića je to dodatni motiv, pogotovo što postoji mogućnost da na leto ode u inostranstvo, jer je za njega zainteresovano nekoliko poznatih evropskih klubova, a španska Valensija ga pomno prati duže vreme.

– Očekuje nas veoma teška utakmica. Svesni smo da nam neće biti nimalo lako. Vojvodina ima odličnu ekipu, ali smo i mi spremni da odbranimo i drugi trofej. Obećavam da ćemo dati sve od sebe, a verne navijače pozivam da dođu u što većem broju. Oni su naš 12. igrač i uz njihovu podršku lakše ćemo ostvariti cilj. Verujem da ćemo ponovo osvojiti duplu krunu. U to sam siguran jer imamo pravu ekipu, koja neće propustiti priliku da da ostvari ono što pre nikome nije uspelo – poručio je Milovanović.

Đurovski je na zajedničkoj konferencji na novinare, u Međunarodnom pres centru Tanjuga u Beogradu, izjavio da je na prvenstvenom meču protiv Vojvodine izveo kombinovani tim, jer je želeo da se odmore fudbaleri koji su izneli najveći teret u, kako je kazao, prethodnom paklenom mesecu.

L. Delić

--------------------------------------------------------------------------

U Kovilovu skovan pobednički plan Vojvodine

Za današnje finale Lav kupa Srbije fudbaleri Vojvodine pripremali su se u Sportskom centru Kovilovo. Skovan je pobednički plan, bar tako tvrde igrači i stručni štab našeg najstarijeg prvoligaškog kluba.

– Svesni smo šta bi za sve nas značilo osvajanje pehara pobednika nacionalnog kupa, kaže šef stručnog štaba Milovan Rajevac. - Celokupan rad u minula dva meseca podredili smo priprema za odlučujuću utakmicu. Verujemo u sopstvene mogućnosti, odlično smo upoznali i analizirali do detalja igru Crvene zvezde. Hoćemo li uspeti u nameri ostaje da se vidi večeras na stadionu Partizana.

Dolaskom na čelo Vojvodine Ratka Butorovića sve je krenulo bolje, Novosađani su pobeđivali u seriji i domogli se plasmana na treće mesto, bar za sada, obezbeđeno je učešće i u UEFA kupu i sezona na izmaku je sasvim uspešna.

Da Vojvodina može da pobeđuje beogradske ligaše na njihovom terenu potvrdila je tokom sezone savladavši Partizan, Zvezdu, OFK Beograd, Voždovac, Zemun i igrali nerešeno – 0:0 sa Bežanijom.

Miodrag Pantelić se posle mnogo godina vratio u Vojvodinu, radovao se uspesima Zvezde, posle finala skoknuće opet u NR Kinu i odigrati šest meseci za Peking, a valjda više od svih bi se radovao osvajanju pehara na stadionu Partizana.

– Verujem u moj tim, siguran sam da ćemo imati veliku podršku naših

vernih navijača, valjda će nam pomoći i partizanovci, ali je ipak sve u našim nogama, nije meni bitna podrška grobara, ali neće nam smetati da konačno osvojimo trofej Kupa i tako stanemo uz rame generacijama koje su bile šampionske. Vojvodina za koju godinu obeležava 100 godina trajanja i vreme je da upišemo u našu bogatu istoriju i podatak o osvajanju nacionalnog Kupa, kazao je Miodrag Pantelić.

J. Tanurdžić

--------------------------------------------------------------------------

Učestvovalo 2.032 kluba

Portparol FS Srbije Aleksandar Bošković je saopštio da je ove sezone u Kupu Srbije učestvovalo 2.032 kluba. Voditelju programa, portparolu FSS Aleksandru Boškoviću, koji je istakao da je Kup Srbije postao brend, pripala je čast da prvi dodirne pehar namenjen pobedniku Kupa Srbije. čija je visina 56,5 cm, a težina 17,3 kg. Kapitenu pobedničkog tima pehar visine 56,5 cm i težina 17,3 kg, koji je potpuno pozlaćen, predaće predsednik FSS Zvezdan Terzić.

--------------------------------------------------------------------------

Pobedniku 81.000 evra

Pobedniku Kupa Srbije pripašće novčana nagrada u iznosu od 81.000 evra, kao dar glavnog sponzora "Karlsberg-Srbija". Inače, naša nacionalni fudbalski savez je sa ovom kompanijom potpisao četvorogodišnji ugovor o sponzorstvu kup takmičenja, vredan milion evra.

[objavljeno: 15.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.