Zvezda ubedljiva protiv FMP-a, Partizan nadigrao Mornar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2023, 16:46

Zvezda ubedljiva protiv FMP-a, Partizan nadigrao Mornar

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Železniku ekipu FMP-a rezultatom 99:84 (24:19, 30:23, 24:24, 21:18) u meču 17. kola regionalne ABA lige. 

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Dalibor Ilić sa 16 poena, dok je Ognjen Dobrić dodao 15, a Stefan Lazarević 14. Kod domaćih, najbolji je bio Paulius Valinskas sa 22 poena.

Crvena zvezda se nalazi na prvom mestu na tabeli sa 15 pobeda i jednim porazom uz meč manje. FMP je treći sa skorom od 12 trijumfa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i pet poraza.

"Crveno-beli" će u narednom kolu na svom terenu dočekati Igokeu, dok će FMP gostovati ekipi Budućnosti u Podgorici.

"Mladi momci iz ekipe FMP-a su jako talentovani, čestitam im na ambiciji i želji sa kojom su igrali, to svaka ekipa mora da ima, to će nama biti potrebno u utakmicama koje slede", izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović.

"Čestitam im na tom žaru i na toj ambiciji sa kojom igraju utakmice. Svi igrači sa naše strane pokušali da daju svoj maksimum nije lako, pokušao sam da dam svim igračima da malo odmore i igraju zavisno od njihovog stanja", rekao je Ivanović na konferenciji za medije.

On je prokomentarisao i poziciju Fakunda Kampaca.

"Imamo još mesec dana da Kampaco uđe u formu, igra jednu nedeljno, momci imaju svoj ritam, moraćemo da radimo što bolje da uđe u ritam I zapravo, nije mesec već dve nedelje do potpunog povratka Kampaca rekao je trener Ivanović na konferenciji za medije i dodao da Dalibor Ilić koristi svaku šansu koja mu se ukaže i da će dobijati sve veću i veću šansu u nastavku sezone", zaključio je Ivanović.

Ekipa Zvezde u ponedeljak u jutarnjim časovima putuje u Italiju na utakmice duplog kola Evrolige sa Virtusom i Armanijem.

Košarkaši Partizana pobedili Mornar 

Košarkaši Partizana pobedili su Mornar rezultatom 92:74 (28:26, 13:15, 30:21, 21:12) u utakmici 17. kola ABA lige.

Crno-bele je do 15. pobede u regionalnom takmičenju predvodio Janis Papateru sa 19 poena, Alan Smailagić postigao je 15, Zek Ledej 14, a Aleksa Avramović 13 poena.

U ekipi Mornara Gregor Glas ubacio je 20 poena.

Crno-bele sada očekuje dupli program u Evroligi, protiv Asvela u utorak u Beogradu i protiv Žalgirisa u Kaunasu u petak.

Mega slavila u Zagrebu

Košarkaši Mege pobedili su danas u Zagrebu Cibonu rezultatom 106:72 (28:18, 30:19, 29:13, 19:22) u utakmici 17. kola ABA lige.

Mega je trijumfom u Zagrebu stigla do četvrte uzastopne pobede u regionalnom takmičenju.

Najefikasniji u ekipi Mege bio je Matej Rudan sa 21 poenom, dok je Malkolm Kazalon dodao 19. Kod domaćih, najbolji je bio Aleksandar Aranitović sa 12 poena.

Mega ima skor od sedam pobeda i 10 poraza, a Cibona šest trijumfa i 11 poraza. Mega će u narednom kolu dočekati Partizan, dok će Cibona gostovati Borcu u Čačku.

Budućnost razbila Cedevitu u Ljubljani

Košarkaši Budućnosti pobedili su u Ljubljani ekipu Cedevita Olimpije sa 80:58 (17:13, 18:15, 31:22, 14:8), u utakmici 17. kola ABA lige.

Najefikasniji u podgoričkom timu bio je Tre Bel Hejns sa 21 poenom, Erik Grin je postigao 12, a Kameron Rejnolds je dodao devet poena.

Najbolji učinak u poraženoj ekipi ostvario je Alen Omić sa 15 poena i sedam skokova, Jogi Ferel je upisao 13, dok je poen manje zabeležio Džošua Adams.

Cedevita Olimpija je na četvrtom mestu ABA lige sa 12 pobeda i četiri poraza (utakmica manje), a Budućnost je na petom mestu sa skorom 11/6.

U sledećem kolu Budućnost dočekuje FMP, dok Cedevita Olimpija gostuje MZT-u u Skoplju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Кошаркаши Меге победили Цибону у Загребу у 17. колу АБА лиге

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023

Кошаркаши Меге победили су данас у Загребу Цибону резултатом 106:72 (28:18, 30:19, 29:13, 19:22) у утакмици 17. кола АБА лиге. Фото: Танјуг/Hina/Tomislav Pavlek Мега је тријумфом у Загребу стигла...

Nastavak na GradskeInfo.rs...

Кошаркаш Меге Матеј Рудан најкориснији играча 17. кола АБА лиге

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jan.2023, 12:36

Кошаркаш Меге Матеј Рудан проглашен је данас за најкориснијег играча (МВП) 17. кола АБА лиге, саопштено је на сајту регионалног такмичења. Фото: aba-liga.com/mega MIS/Ivica Veselinov Мега...

Nastavak na GradskeInfo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.