Zvezda u uzbudljivoj utakmici dobila Igokeu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2016, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u uzbudljivoj utakmici dobila Igokeu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" Igokeu sa 68:66 (21:12, 19:17, 7:20, 21:17) u šestom kolu Jadranske lige, te tako zadržali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.

Zvezdu je do pobede predvodio Milko Bjelica sa "dabl-dabl" učinkom od 15 poena i devet skokova, dok je Marko Gudurić postigao 10, a Nemanja Dangubić i Čarls Dženkins ubacili su po devet.

U ekipi Igokee istakao se Danilo Šibalić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa 25 poena, a Džejms Robinson dodao je 10.

Crveno-beli dobro su počeli utakmicu, od starta su preuzeli kontrolu i diktirali tempo, pa su posle pet minuta igre imali dvocifrenu prednost 13:2. Čarls Dženkins i Stefan Jović nosili su igru u napadu Zvezde, dok je odbrana s druge strane odrađivala veći deo posla.

Trener Zvezde Dejan Radonjić u osmom minutu u igru je uveo Marka Simonovića, a publika, njih oko 2.500, ga je pozdravila gromoglasnim aplauzom i uzvicima "Simone, Simone" za dobru igru u Istanbulu protiv Galatasaraja u Evroligi.

Zvezda je stečenu prednost sačuvala do poluvremena, iako je Igokea u par navrata uspevala da uhvati priključak.

Gosti iz Laktaša su dva minuta pre kraja druge četvrtine smanjili na 34:29, ali Zvezda je u finišu odigrala čvrsto u odbrani, pa je na poluvremenu vodila sa 40:29, a Dženkins je u poslednjoj sekundi iz veoma teške pozicije s pola terena pogodio za tri poena.

Zvezda je veoma loše odigrala treću četvrtinu, što je Igokea iskoristila i stigla do preokreta pred poslednji period. Crveno-beli nisu pogađali otvorene šuteve, a čak je i lopta u par navrata izlazila iz koša. Prve poene postigli su tek u sedmom minutu, ali to nije zaustavilo Igokeu, pa su posle 30 minuta vodili sa 49:47.

U poslednjoj deonici viđena je "rezultatska klackalica", ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi Zvezda tek na minut i 20 sekundi pre kraja došla do četiri poena prednosti nakon što je Marko Gudurić pod košem pogodio za dva uz dodatno slobodno bacanje.

U penal završnici bolje se snašla domaća ekipa, pa je na kraju ostvarila i šestu pobedu u Jadranskoj ligi.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda se mučila, ali i pobedila Igokeu

Izvor: RTS, 23.Okt.2016

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" ekipu Igokee sa 68:66 (21:12, 19:17, 7:20, 21:17) u šestom kolu Jadranske lige, te tako zadržali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju. . ...

Nastavak na RTS...

Košarkašica Zvezde (17) dala 31 poen uz 12 skokova i 11 asistencija za indeks 57!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Okt.2016

Košarkašice Crvene zvezde pobedile su Vojvodinu sa 140:45 u 4. kolu prvenstva Srbije...Crveno bele su ostvarile rekordnu pobedu od 95 poena razlike, ali jedna igračica je ostala upamćena po neverovatnom učinku...Mlada Ivana Katanić (17) ostvarila je tripl dabl učinak od 31 poena, 12 ukradenil...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.