Izvor: MozzartSport.com, 21.Apr.2021, 19:03

Zvezda stala na 2:0, ali je sreća pogledala na putu do finala: Prečka na Marakani će još dugo drhtati

Izabranici Dejana Stankovića plasirali su se u finale Kupa Srbije pobedom nad Radnikom (2:1), gostima ostaje žal za tri stopostotne šanse

Idealno otvoren susret golom Milunovića već u drugom minutu i udvostručena prednost preko Falčinelija u 34, nagovestili su rutinski plasman Crvene zvezde u finale Kupa Srbije, ali Radnik nije želeo da se preda bez borbe. Izabranici Slavoljubaa Đorđevića odlučni u nameri da skupo prodaju kožu napali su favorizovanog rivala u drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << delu igre i preko Makarića smanjili zaostatak, međutim za senzaciju, ili makar penal rulet Surduličanima je nedostajao trčak sreće, te će se istorijskog puta u Kupu Srbije okončanog u polufinalu sećati sa žalom zbog tri stopostotne šanse propuštene u poslednjeh 20 minuta igre.

Crvena zvezda je na savršen način otvorila susret i stigla do vođstva pre nego što su akteri susreta stigli i da se zagreju. Uvodna inicijativa donela je domaćinu korner već u 2. minutu, a posle centaršuta Kange loptu u mrežu Surduličana glavom je poslao Milunović, a slavlje je prolongirala dilema sudija s obzirom na to da je pomoćni sudija Đurđević signalizirao ofsajd Sanoga koji Đorđić ipak nije uvažio smatrajući da vezni fudbaler nije stigao da zakači loptu.

Vodeći pogodak još jednom je potvrdio snagu i značaj koji prekidi imaju u igri šampiona Srbije, ali i znatno olakšao posao izabranicima Dejana Stankovića koji su rasterećeno mogli da u nastavku susreta čekaju grešku rivala. Ona se dogodila u 34. minutu kada je jedan od brojnih centaršuteva sa boka konačno doneo rezultat. Ben je uputio loptu sa krila nakon što ga je proigrao Sanogo, a spretniji od štoperskog para Radnika bio je Falčineli koji je iz peterca prilično rutinski udvostručio prednost.

Dva gola vođstva sa kojima su crveno-beli dočekali drugo poluvreme uticala su na opuštanje domaćina, te se jedan od brojnih pokušaja Bogdanovskog i Subotića da uposle Makarića najzad isplatio u 51. minutu kad je najbolji strelac Superlige u aktuelnoj sezoni uspeo da smanji zaostatak Surduličana i vrati neizvesnost.

Ne želeći da pogodak Makarića ostane samo počasni surduličani su u završnici nastavili da igraju u prepoznatljivom stilu vrebajući svou šansu da stignu makar do izjednačenja i penal ruleta, a najbliži tome bili su u 70. minutu kada je Stamenković na drugoj stsativi sa dva metra promašio nebranjenu mrežu, kao i 15 minuta kasnije u situaciji kada je Danoski pogodio prečku. A Fortuna je na strani domaćina bila i u poslednjim minutima susreta kada je i Milovanović pogodio prečku. Ipak, rezultat je do poslednjeg sudijskog zvižduka ostao nepromenjen te se Crvena zvezda plasirala u četvrto finale u poslednjoj deceniji gde će pokušati da napravi krajnjip korak do trofeja o kojem sanja od 2012. godine.

POLUFINALE KUPA SRBIJE, JEDAN MEČ

CRVENA ZVEZDA – RADNIK 2:1 (2:0)

/Milunović 2, Falčineli 34 - Makarić 51/

Stadion: Rajko Mitić

Bez gledalaca

Sudija: Miloš Đorđić

Žuti kartoni: Degenek, Sanogo, Milunović (Crvena zvezda)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 56. Gobeljić) – Sanogo, Kanga – Ben (od 56. Srnić), Ivanić (od 80. Gavrić), Katai (od 56. Nikolić) – Falčineli (od 74. Pavkov)

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović – Bogdanovski, Radmanovac, Jokić, Stojanović – Oreščanin (od 64. Danoski), Biber – Stamenković, Subotić (od 71. Milovanović), Spasić (od 64. Bainović) - Makarić

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Zvezda pod srećnom zvezdom: Vodila 2:0 pa je prečka dva puta spasla

Izvor: MozzartSport.com, 21.Apr.2021

Izabranici Dejana Stankovića plasirali su se u finale Kupa Srbije pobedom nad Radnikom (2:1), gostima ostaje žal za tri stopostotne šanse..Idealno otvoren susret golom Nemanje Milunovića već u drugom minutu i udvostručena prednost preko Dijega Falčinelija u 34, nagovestili su rutinski plasman...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.