Zvezda srušila evropski san Radničkom

Izvor: Studnel.com, 22.Maj.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda srušila evropski san Radničkom

Nakon inicijative u prvih 12 minuta Zvezda je mogla da dođe i do vođstva. Radoš Bulatović je skrivio penal nad Vijeirom. Sa bele tačke šutirao je Petković, veoma neprecizno, i lopta je otišla visoko preko gola. Samo pet minuta kasnije Vijeira je uputio udarac ka golu, ali je golman Jovanović intervenisao. Zvezda je u prvom poluvremenu imala inicijativu i diktirala tempo. Pokušao je i Srnić, šutirao je snažno, međutim nedovoljno precizno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << zatrese mrežu Nišlija. Pred kraj prvog poluvremena Aleksandar Katai pogađa stativu. On i Vijeira stvorili su još dve šanse za Zvezdu, ali nije došlo do promene rezultata. Nakon odigranih 45 minuta rezultat je glasio 0:0.
U nastavku meča, tačnije u 52. minutu, Vijeira je uputio udarac glavom, ali nije uspeo da zatrese mrežu. Nekoliko minuta nakon Vijeirine šanse, Katai je izveo pravu minijaturu u protivničkom šesnaestercu, dodao do Plavšića, ali je u poslednjem trenutku sa gol linije loptu izbacio Darko Bulatović i tako sprečio crveno-bele da postignu pogodak.
Radnički se trgao u drugom poluvremenu, zaigrao ofanzivnije i nakon naleta domaće ekipe stvorio dve šanse. Prvo se u prilici našao Apostolović, a onda i Mrkić, koji je pokušao glavom, međutim oni nisu uspeli da donesu prekopotrebnu prednost svom timu. Šutirao je i Saša Marjanović u 72. minutu u bliži golmanov ugao, ali je Kahriman bio spreman da reaguje. U 74. minutu mogao je Mrkić da postane junak niške ekipe, ali ga stativa sprečava u tome. Odmah nakon opasne šanse Radničkog, Zvezda postiže gol. Ibanjez je poslao centaršut Orlandiću koji postiže pogodak glavom i otežava Radničkom put ka Evropi. U 82. minutu Katai stavlja tačku na ovaj meč preciznim udarcem levom nogom, koji završava u mreži gostiju. Promena rezultata do kraja nije bilo pa je utakmica završena rezultatom 2:0 u korist crveno-belih.
Ovim porazom Radnički je ostao bez Evrope i sezonu je završio na petoj poziciji sa osvojih 35 bodova. Na prvom mestu nalazi se Crvena zvezda, drugu poziciju zauzima Partizan, dok su Čukarički i Vojvodina na trećem, odnosno četvrtom mestu.
 
Crvena zvezda - Radnički Niš 2-0 (0:0);
Stadion: Rajko Mitić, Beograd;
Gledalaca: oko 40.000;
Sudija: Majo Vujović;
Žuti kartoni: Orlandić (Crvena zvezda); R. Bulatović, Marjanović, Aleksandar M. Jovanović, Đuričković (Radnički);
Strelci: Orlandić u 75. i Katai u 82. minutu (Crvena zvezda);
Crvena zvezda: Kahriman, Luković, Rendulić (Plavšić od 51. minuta), Petković (Cvetković od 41. minuta), Le Talek, Donald, Ibanjez, Grujić, Srnić, Katai, Vijeira (Orlandić od 70. minuta);
Radnički Niš: Aleksandar S. Jovanović, R. Bulatović, Lakić-Pešić, D. Bulatović, Tomić (Krstić od 86. minuta), Petrović, Marjanović, Aleksandar M. Jovanović, Đuričković, Apostolović (Todorović od 76. minuta), Mrkić.

radnickizvezdaporaz5 mestosuperligaplejofsportnis

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.