Zvezda srpskom fudbalu donosi sedam miliona evra

Izvor: B92, 08.Sep.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda srpskom fudbalu donosi sedam miliona evra

Uspesima Crvene zvezde u Evropi i plasmanom u Ligu šampiona, srpski fudbal je inkasirao sedam miliona evra.

Naime, svaki tim koji se kvalifikuje u Ligu šampiona donosi svim ostalim klubovima iz svoje zemlje određena novčana sredstva iz UEFA fonda solidarnosti.

Savez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Superliga dogovaraju se na koji način će distribuirati dobijen novac, a sigurno je da čitava domaća liga oseća benefite.

Ove sezone UEFA će iz fonda raspodeliti 130 miliona evra na broj saveza koji imaju takmičare u Ligi šampiona. Savezi koji imaju četiri predstavnika dobiće najveću sumu novca, a očekuje se da će Srbiji pripasti oko tri i po miliona evra.

Prethodne godine, zahvaljujući učešću Crvene zvezde u najelitnijem evropskom takmičenju, srpski fudbal dobio je takođe oko 3,5 miliona evra, zbog čega su izgrađeni i renovirani stadioni širom zemlje, što u mnogome doprinosi razvoju fudbala u Srbiji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvezda srpskom fudbalu donosi sedam miliona evra

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Sep.2019

​Uspesima Crvene zvezde u Evropi i plasmanom u Ligu šampiona, srpski fudbal je inkasirao sedam miliona evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.