Zvezda sigurna, Partizan pobedio

Izvor: B92, 31.Okt.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda sigurna, Partizan pobedio



Posle mesec dana neuspeha fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu u Čačku, kojom su se vratili na treće mesto Meridian Superlige

Fudbaleri Crvene zvezde povećali su prednost na tabeli Meridian Superlige, sigurnom pobedom nad Habitfarmom 2:0. Dosadašnji prvi pratilac OFK Beograd doživeo je debakl u Kuli 3:0, na debiju novog trenera Slobodana Krčmarevića. Istim rezultatom Voždovac je pobedio Smederevo, pa je novi prvoligaš sada drugi u ligi, sa pet bodova zaostatka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za liderom. Partizan je posle mesec dana neuspeha konačno pobedio, a sa 2:0 u Čačku i "crno-beli" su prestigli OFK, koji ima meč manje.

Na "Marakani" Zvezdu je u ligašku fazu Kupa UEFA ispratilo desetak hiljada gledalaca, koji su samo na momente videli kvalitetan fudbal. Gosti iz Ivanjice su se branili organizovano, ali su veoma retko pokazivali želju da uđu u trećinu protivnika. Najviše pažnje na početku privlačio je pomoćni sudija Radulović, koji je za prvih 27 minuta devet puta zaustavio Zvezdine napade zbog ofsajda (najmanje tri puta nepostojećeg), čime je prilično iznervirao publiku.

Odbrana Habitfarma počela je da popušta u finišu poluvremena, a jedna polukontra Žigića i danas nadahnutog Perovića donela je prednost Zvezdi u 43. minutu. Na samom početku drugog dela Perović je odličan na levoj strani, a Janković spretan u šesnaestercu za 2.0. Do kraja većih uzbuđenja nije bilo, do ispraćaja igrača sa terena. Nekoliko hiljada ljudi na severnoj tribini ostalo je dvadesetak minuta posle meča, a bučnom podrškom "naterali" su igrače da se vrate na teren i zahvale im.

Prvu pobedu u eri Jurgena Rebera i prekid katastrofalne serije, tokom koje je skliznuo do četvrtog mesta u ligi i ispao iz Kupa UEFA i Kupa SCG, Partizan je izborio pored Morave. Strelci za "crno-bele" bili su Albert Nađ u 19. i Srđan Radonjić u 29. minutu iz penala.

Promena trenera na Karaburmi nije donela dobre rezultate - "Romantičari" su posle produžene pauze (zbog meča juniorske reprezentacije odložili meč prošlog kola sa Zetom) deklasirani u Kuli. Osmanović je ped samo poluvreme doneo prednost domaćinu, zatim je dvadeset minuta pre kraja odveo Hajduk na dva gola prednosti, a Stanić je u 76. minutu zaokružio pobedu Kuljana.

Sličan rasplet viđen je i na Malom Poljudu. Mrežu Smederevaca načeo je Kekezović autogolom posle pola sata igre, a gosti su slomljeni u poslednjih 20 minuta. Najpre je još jedan gol postigao izvanredni Jovanović, a konačnih 3:0 postavio je Milošević.

U sudaru dve Budućnosti legendarni Dragan Mićić postigao je dva gola za pobedu Dvorana 2:1. Vojvodina je nastavila renesansu u duelu sa bjelopoljskim Jedinstvom, a strelci su bili Jovanović i Vukelja u prvih pola sata. Ajezdin Nuhi doneo je Zeti pobedu nad Zemunom, posle koje Zemunci padaju sa petog na osmo mesto, ali uz veliku razliku u odnosu na devetoplasirano Smederevo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.