Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2020, 15:09

Zvezda se nada još dubljoj krizi Genta

Večerašnji meč biće vrlo emotivan za trenera Genka Džesa Torupa, koji je u avgustu dobio otkaz na klupi Genta, a mesec dana kasnije preuzeo njegovog današnjeg rivala

Gentova klackalica od početka sezone je nastavljena. Posle početne krize delovalo je da će se vicešampion Belgije podići obezbeđivanjem plasmana u grupnu fazu Lige Evrope. U drugu fazu velikih očekivanja ušlo se se posle ubedljivog slavlja nad Beršotom u osmom prvenstvenom kolu (5:1). Ipak, poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dva meča pokazala su da u ekipi Vima de Dekera nešto ozbiljno ne štima. Gent je prvo deklasiran od Serkl Briža (2:5), a potom je poražen od Libereca (0:1), iako je bio bolji na gostovanju u Češkoj.

U Crvenoj zveuzdi će s velikom pažnjom ispratiti današnji belgijski derbi i ozbiljno navijati za Genk. Crveno-beli će za 10 dana na stadionu Rajko Mitić dočekati De Dekerov tim, a u međuvremenu se nadaju da će protivnik pokleknuti protiv u belgijskom derbiju, a potom i protiv Hofenhajma na svom terenu u drugom kolu grupne faze Lige Evrope.

Genk se podigao u prošlom kolu kada je savladao Šarlrou na svom terenu i tako prekinuo niz od dva uzastopna remija u prvenstvu. Na poslednjem gostovanju Gentu je prošao "kao bos po trnju" (1:4), prethodno je izgubio i na svom terenu (0:2), ali je pre toga bio u nizu od četiri pobede u međusobnim okršajima.

Večerašnji meč biće vrlo emotivan za trenera Genka Džesa Torupa, koji je u avgustu dobio otkaz na klupi Genta, a mesec dana kasnije preuzeo njegovog današnjeg rivala. Isto tako biće i sa igračima Genta koji su dve godine srađivali sa ovim strategom.

"Iskreno, nedostaje nam. Nedostaju nam poruke koje nam je davao, nedostaje nam njegov način shvatanja fudbala, nedostaje nam način na koji je želeo da igramo. Nedostaje nam sve u vezi sa njim. Ali to je prošlost, to je fudbal. Treneri odlaze, drugi dolaze", rekao je kamerunski štoper Majkl Ngade Ngadžuji.

Oba tima imaju veliki imerativ na ovom meču, a posebno Gent koji je osvojio tek devet bodova u prvih devet kola i nalazi se na 13. mestu. Gent ne može previše da se hvali, s obzirom da je plasiran tek dva mesta više, uz četiri boda više od današnjeg protivnika.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

PRO LIGA - 10. kolo

Petak

Kortrajk - Anderleht 1:3 (0:2)

/Mbojo 87 penal - Nmeča 6, 65, Tau 30/

Subota

Eupen - Mehelen (odložen meč)

Serkl Briž - Muskron (odložen meč)

Leven - Klub Briž 2:1 (1:1)

Nedelja

Antverpen - Beršot 3:2 (2:1)

/Refaelov 7, Juklerud 15, Mbokani 74 – Suzuki 25, 73/

Ostende – Varegem 3:0 (3:0)

/Vandendriše 32, D’Arpino 33, Sakala 37/

Sint Trojden - Standard 2:0 (1:0)

/Nazon 37, De Rider 74/

Ponedeljak

20.45: (2,10) Gent (3,45) Genk (3,50)

*** kvote su podložne promenama

Odloženo

Šarlroa - Beveren

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.