Izvor: MozzartSport.com, 16.Jul.2020, 20:07

Zvezda se mučila: Katai počeo da majstoriše, upisao se i Radulović

Crveno-beli savladali novog prvoligaša IMT sa 2:0

Nije to bila predstava koja će se pamtiti, ali za Dejana Stankovića i Crvenu zvezdu je dobro što su pobedom otvorili seriju pripremnih utakmica. Prisutna publika u Lajkovcu sigurno je očekivala mnogo više, posebno u prvom poluvremenu, ali su crveno-beli tek u nastavku slomili otpor žilavog prvoligaša IMT-a sa Novog Beograda – 2:0. Šampion se posebno mučio u prvom poluvremenu, čak su Traktoristi u jednom trenutku ozbiljno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zapretili.

Međutim, ulaskom Aleksandra Katija igra Crvene zvezde dobila je sasvim novu notu. Majstor fudbala iz Srbobrana, protiv objektivno mnogo slabijeg rivala, počeo je da radi ono najbolje što zna- da majstoriše. Upravo posle njegovog karakterističnog prodora i asistencije Mirko Ivanić je u 51. minutu pogodio mrežu IMT- a i doneo miris olakšanja u Zvezdin tabor. Trenera Dejana Stankovića može da raduje raspoloženje Aleksandra Kataija, koji je sa još nekoliko poteza podizao publiku na noge. Bilo je uočljivo da bivši član Los Anđelesa sjajno sarađuje sa Mirkom Ivanićem i da ima veliku želju da prigrabi status gazde Zvezdinog tima. Odličnu rolu u drugom poluvremenu imao je Seku Sanogo, momak od koga u Ljutice Bogdana mnogo očekuju u predstojećim kvalifikacijama.

Crveno-beli su pre današnjeg meča sa IMT-om imali seriju teških mečeva. Otuda premijerni duel ne može da bude reper vrednosti i forme, ali... Sigurni smo da će Dejan Stanković imati šta da kaže momcima koji su igrali u prvom poluvremenu. Čak je IMT imao prvu kolosalnu šansu, ali je Vasiljević odlično reagovao.

Tek posle toga Crvena zvezda je počela agresivnije da igra i dobijala pokušaje kontra napada rivala. U 27. minutu videli smo najlepšu Zvezdinu akciju. Posle centaršuta Vukanovića, Krstović je primio loptu u šesnestercu rivala, odložio je ka Iliji Babiću, ali je Zvezdin omladinac gađao tik pored gola. Mogao je i Garsija da se upiše u listu strelaca.

Zvezda je u drugom poluvremenu igrala u nešto jačem sastavu. Sjajno su u napadu sarađivali Ivanić, Radulović, Katai i Tomane. Leđa su im na pravi način čuvali Vulić i mnogo spremniji nego u prethodnom periodu Sanogo.

Katai je na opisan način uposlio Ivanića za vođstvo crveno-belih. Dirigentska palica bila je u njegovim rukama. Ponekad se Katai šalio sa rivalima, asistirao ispod zemlje. Tačku na meč stavio je Andrija Radulović posle odličnog prodora i udarca sa ivice šenesterca.

Naredni pripremni meč Crvena zvezda bi trebalo da igra 20. juna protiv Metalca.

Zveda je meč počela u sledećem sastavu: Vasiljević, Mitrović, Degenek, S. Babić, Hajdin, Matić, I. Babić, Garsija, Simić, Vukanović i Krstović.

Zvezda u drugom poluvremenu: Borjan, Gajić, Pankov, Milunović, Rodić, Vulić, Sanogo, Ivanić, Radulović, Katai, Tomane.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.