Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2021, 21:50

Zvezda se izborila za dramu, ali ne i za iznenađenje u Istanbulu

Oslabljeni crveno-beli tek u finišu poraženi od Fenerbahčea

Nije Crvena zvezda na otvaranju evroligaške sezone protiv Fenerbahčea imala pomoć čak petorice povređenih i bolesnih igrača. U pojedinim trenucima nije imala ni sreće. Ali nije joj ponestalo hrabrosti i upornosti, posebno ne posle startnih 0:14, da do gotovo samog kraja pokušava da "napadne" iznenađenje u istočnom delu Istanbula gde nikada nije slavila. Izdržala je do praga 39. minuta, ali ih je s njega udaljio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Nando De Kolo sa pet vezanih poena, da bi potom s jednim slobodnim bacanjem u poslednjim sekundama otklonio svaku dilemu oko pobednika - 61:57.

Fenerbahče je počeo silovito - 14:0. Ali tolika razlika nije bila isključivi produkt dobre igre domaćina, već više posledica Zvezdine nepovezane igre u napadu. Nizale su se izgubljene lopte koje su Pjeria Henri i društvo znali da pretvore u poene. Volters se dugo mučio da spoji sa loptom visoku liniju. Tek sa ulaskom Kuzmića Fenerov bedem u reketu je počeo da popušta koji je prvi probio Kalinić. Zatim je i Ivanović krenuo da stavlja na muke rivala, pa je kako je vreme odmicalo, Zvezda delovala sve sigurnije u napadu.

A u odbrani nije popuštala, posebno ne u skoku. Iako je priličan deo prvog poluvremena, zbog zdravstvenih problema pojedinih igrača bila prinuđena da igra ili bez klasičnog centra ili klasične četvorke, sve vreme je kontrolisala skok, a sa tim i rezultat.

Ivanović je trojkom približio crveno-bele na samo "pola koša" zaostatka da bi se Volters prošetao kroz odbranu Fenera za prvo vođstvo (22:21). Nije ipak dugo na semaforu stajao plus za Beograđane, jer je usledila mini serija od pet poena Fenerbahčea.

Opet je Kalinić podogao saigrače koji su otišli na veliki odmnor sa samo dva poena zaostatka, da bi u nastavak zakoračili daleko sigurnije.

Holins je konačno, trojkom, probio psihološku barijeru. Doneo je crveno-belima 31:28. Ali, tada je ekipa Dejana Radonjića opet ušla u prazne minute. Domaćin koji takođe nije blistao u šutevima iz igre, ipak je znao to da iskoristi. Pobegao je na 35:31.

FENERBAHČE - CRVENA ZVEZDA 61:57 (18:15, 10:11, 17:11, 16:20)

Ulker arena. Gledalaca: 1.892. Sudije: Fernando Roča (Portugalija), Elijas Koromilas (Grčka), Džozef Bisan (Francuska).

FENERBAHČE: Birsen, Šajok 4, Akpinar 2, Mahmutoglu 6, Biberović, Dev Kolo 7 (3sk, 3as), Henri 4 (4sk, 6as, 5uk), Henri 13 (4sk), Veseli 8 (5sk), Buker 8 (9sk), Polonara 7, Duverioglu 2.

CRVENA ZVEZDA: Gušić, Lazarević 6 (4sk), Volters 9(3sk, 4as), Uskoković, Davidovac, Mitrović 4 (6sk), kalinić 9 (9sk), Dobrić, Holins 5 (5sk), Simonović, Ivanović 16 (6as), Kuzmić 8 (3sk).

Prihvatio se tada, u bukvalno borbi prsa u prsa, uloge egzekutora. Sa dva ulaza Volters nije dozvoljavao domaćinu da se rezultatski odlepi, otvorio je priliku Simonoviću da izdesnog kornera eventualnom trojkom izjednači. Lopta je ipak stala na obruču, ali igrači fenera nisu stali, već su prvi put od zvezdinog preokreta polovinom druge deobncie, prvi put odmakli na sedam poena prednosti (42:35) koje je Polonara trojkom podigao na deset (45:35). Vratio je Kuzmić sa zvukom sirene Zvezdu u jednocifrenu prednost (45:37) pred početak poslednjih deset minuta.

A onda novi uzlet izabranika Dejana Radonjića koji su serijom od pet poena stigli do 42:45. Nisu posustajali ni kada ih ponovo nije išao otvoren šut. Nastavili su da kidišu. Disali su za vratim rivalu kojem je svaki put kada bi Kalinić i društvo zapretili, sigurnost u napadu čuvao Pjer, da bi De Kolo prvo trojkom 122 sekunde pre kraja za 56:49, a zatim i drugom dvojkom (58:49) napravio ključni korak Fenera ka trijumfu. Pokušali su crveno-beli u samom finipšu još jednom da se uzdignu. Primakli su se na samo tri poena (60:57). Ipak, domaćin je znao da iskontroliše rezultat...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.