Zvezda se „Ruiz ekspresom“ vratila na prvo mesto! Vojvodina pala za četiri minuta (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Sep.2016, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda se „Ruiz ekspresom“ vratila na prvo mesto! Vojvodina pala za četiri minuta (VIDEO)

U derbiju jeseni crveno-beli bolji od Novosađana - 4:1

Zvezda se vratila na prvo mesto! Kompozicija srpskog šampiona u derbiju jeseni protiv Vojvodine nosila je tablu sa napisom: “Ruiz ekspres”!  Od dana kada je zadužio opremu Crvene zvezde Kostarikanac je odigrao ubedljivu najbolju partiju i golom i asistencijama prekinuo ovojesenju žetvu bodova ekipe iz Novog Sada. Vojvodina je ostavila pristojan utisak u Ljutice Bogdana, čak demonstrirala i bolju kolektivnu igru od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << aktuelnog šampiona u pojedinim trenucima, ali nije imala protivotrov za supersoničnu brzinu Džona Ruiza i hladnokrvnost Mičela Donalda koji su pomogli da izjednačena utakmica ode na Zvezdinu vodenicu - 4:1.

Trener gostiju Nenad Lalatović održao je obećanje o hrabroj predstavi, čak se izborio da bude bolji takmac u pozicinoj igri, ali je  sa njegovim trenerskim zamislima već apostrofirani Džon Ruiz obrisao patos. Bila je to klasična simultanka. Kada se podvuče crta derbi kola je opravdao očekivanja, ali je u svojevrsnoj igri nerava trijumfovala Zvezda. I to baš u trenucima  kada se činilo da Novosađani mogu da kazne Zvezdinu žurbu sa vremenom. Međutim, posle greške Maksimovića i tropotezne akcije Crvene zvezde čiji je frontmen bio brzonogi Kostarikanac šanse Novosađana otišle su niz Dunav.

Odlično je “nabrijao” ekipu trener gostiju Nenad Lalatović, ali je verovatno posle 11 minuta čupao kosu sa glave. Iz uloge lovca, koji će vrebati grešku visoko postavljene odbrane Crvene zvezde, Vojvodina se pretvorila u lovinu u uvodnoj fazi derbija jeseni. Pojavljivanje Ruiza u sredini bila je nagazna mina na koju je stala agresivna zona Lala. Kostarikanac je opalio i pogodio donji desni ugao Marka Kordića.

Vođstvo aktuelnog šampiona iz prve prave akcije serviralo je lepu, atipičnu utakmicu za srpske prilike. Pojavljivanje Plavšića i Ruiza kao lutajuće opasnosti trebalo je da servira iznenađenje Novosađanima. Odgovor na pitbulovski, legitiman poriv Nenada Lalatovića da njegovi igrači kidišu u meso rivala. Portugalac Ugo Vijeira imao je kolosalnu šansu da zatvori utakmicu, ali je lošom reakcijom pomogao pomenutom Kordiću da se istakne i pomogne Novosđanima da ostanu na nogama...

Bio je to ključni detalj prvog poluvremena. Do tada je svaka ničija lopta u manevru završavala na nogama Donalda, Kange i Poletanovića, ali je Vojvodina ostala dosledna sebi, ne želeći da dvomesečni trud, period kada joj se neutralna fudbalska javnost divila, baci pod noge za samo 45 minuta. Otrgnuli su se iz smrtonosnog zagrljaja jednolične igre gosti, počeli da dobijaju duele i izborili ste za prevlast... Kao retko kada u domaćim okršajima Zvezda je bila ta koja je iza lopte vrebala šansu za kontru, prepustivši posed agresivnoj četi iz Novog Sada. Bio je to bumerang koji je morao da se zarije u srce domaćih navijača. Iz brze tranzicije Vojvodina je dolazila u solidne situacije (gosti tražilii penal), osetivši da je odbrambeni lanac Crvene zvezde i te kako ranjiv.

Osetili su Novosađani brisan prostor i nesigurnost koja je pokrila Zvezdinu 20-minutu dominaciju u veznom redu. Gabonac Kanga je odigrao očajan povratan pas, pravo na nogu Melegu, koji je pronašao Malbašića... Usledila je majstorski plasirana lopta, van Manojlovićevog domašaja. Za više nego zasluženo izjednačenje.

Gledajući odlučujuće sekvence iz drugog poluvremena stekao se utisak da su Novosađani izašli na teren sa previše samopouzdanja. I opet smo videli efekat bumeranga. U tom 58.minutu požurio je Maksimović da prenese loptu na Zvezdinu polovinu, osujetio je to Kanga, a potom su Ruiz i Donald razgalili veći deo publike na stadionu u Ljutice Bogdana. Pogodak Holanđanina imao je delotvoreno dejstvo za kompletnu Zvezdinu postavu posle derbi posrnuća. Novosađani su u toj kratkoj sekvenci, dostojnoj šampiona, bili ubačeni u mašinu za mlevenje mesa... Totalno razbijenih linija dozvolili su Ruizu da ih naslaže kao ražnjiće i posle dva promašaja (on i Vijeira) omogući Plavšiću laganu realizaciju. Ugo Vijera je propustio još jednu ozbiljnu šansu, a bilo je u nekoliko navrata opasno i na drugoj strani. Na kraju je i Srnić u u 90. minutu uz dozu sreće uspeo da stavi tačku na ubedljiv trijumf šampiona.

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 4:1 (1:1)

/Ruiz 11, Donald 58, Plavšić 62, Srnić 90 - Malbašić 42/

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 9.000

Sudija: Dejan Santrač (Pavliš)

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Manojlović - Petković, Le Talek, Luković, Ristić - Poletanović, Donald, Kanga, Plavšić, Ruiz (od 76. Srnić) - Vijeira (od 85. Sikimić)

VOJVODINA (4-2-2-1): Kordić - Lakićević, Planić, V. Kovačević, Antić - Maksimović, Jovančić, Paločević, Meleg, Malbašić - Trujić
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ruiz: Pokazao sam šta mogu, a mogu i bolje

Izvor: Mondo, 25.Sep.2016

Kostarikanac protiv Vojvodine konačno odigrao kao što se očekuje od inostranog igrača u dresu Crvene zvezde...Foto: MN Press..Važnu pobedu upisali su fudbaleri Crvene zvezde u nedelju uveče. U derbiju 10. kola na stadionu Rajko Mitić savladana je Vojvodina 4:1, pa se aktuelni šampion vratio na...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.