Izvor: MozzartSport.com, 21.Apr.2021, 11:15

Zvezda s evropskim timom, Radnik se ni ne nada

U 14 dosadašnjih duela 14 pobeda crveno-belih uz go razliku 59:6

Devet dugih godina. Istina, silni uspesi u Evropi i tri uzastopne titule – četvrta je na putu – učinile su da se u Ljutice Bogdana ne liju suze zbog toga što pehar Kupa još od 2012. ne stanuje na stadionu “Rajko Mitić“. Ali Dejan Stanković je tek na početku trenerske karijere, gladan je dokazivanja i željan da posle nokaut faze Lige Evrope i dominacije u prvenstvu Crvenoj zvezdi donese i prvu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << duplu krunu još od Boška Đurovskog 2007. godine.

Protivnik idealan, Radnik (TV Arena Sport 1, 17.00) doduše ovog proleća igra vrlo dobar fudbal, do prošlog kola bio je peti na tabeli, sada je pao na šesto mesto, preko Kupa bi teoretski mogli i do Evrope, ali – u Surdulici se tome objektivno ni ne nadaju.

U prilog tome i vest na sajtu Fudbalskog saveza Srbije, evrolicence za narednu sezonu dobilo je pet klubova: Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički – svi će to pravo steći preko Superlige – te na kraju Voždovac, koji izvesno neće na međunarodnu scenu. A kako se čini neće ni Radnik, mada nije bilo ni realno da u konkurenciji beogradskih večitih rivala i Voše kao branioca Kupa Surduličani osvoje pehar.

(1,13) Crvena zvezda (9,50) Radnik (16,0)

Posebno zato što u Kup utakmicama ne važi pravilo bonus igrača što će reći da Stanković na teren može da pošalje najjači sastav, onaj koji je prošao grupnu fazu Lige Evrope. I to će i učiniti, jer ne samo da ne želi ništa da prepusti slučaju, već želi i osnovu za naredne evropske kvalifikacije. Neće to moći da priprema u prvenstvu.

A i u kombinovanom sastavu Zvezda je imala dobru uvertiru pred polufinale Kupa, pošto je u Superligi savladala Radnik sa 2:1. Istina, do pobede je stigla tek u završnici, golom Mirka Ivanića u 85. minutu, ali trebalo je da utakmicu “ubije“ i mnogo ranije. Ofanzivno je to bila jedna od najboljih utakmica crveno-belih, čak 35 šuteva ka golu Radnika smo videli, 16 je išlo u okvir, rezervni golman Surduličana je Zvezdi odbranio dva penala.

Ako dakle Radnik odoli u regularnih 90 minuta imaće čemu da se nada. Tanka je to ipak nada. Uostalom, Zvezda i Radnik su do sada odigrali 14 utakmica. I Zvezda je dobila svih 14 uz gol razliku 59:6. Na domaćem terenu – sedam od sedam i gol razlika 29:3.

Nema tu ipak mnogo nade za goste.

CRVENA ZVEZDA – RADNIK

Stadion: Rajko Mitić

Bez gledalaca

Sudija: Miloš Đorđić

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Sanogo, Kanga – Ben, Ivanić, Katai – Falčineli

Radnik: Ranđelović – Bogdanovski, Radmanovac, Jokić, Stojanović – Bainović, Biber – Stamenković, Lukić, Danoski - Makarić

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.