Zvezda protiv Korka

Izvor: Politika, 20.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda protiv Korka

Sada vidim šta je Zvezda, rekao je reprezentativac Bugarske Blago Georgijev i dodao: Kakva će tek biti atmosfera na "Marakani" ako se plasiramo u Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastaće se sa irskim Kork Sitijem, koji je sinoć kao gost igrao nerešeno sa kiparskim Apolonom – 1:1. Kork Siti je u prvoj utakmici prvog kruga kvalifikacija kao domaćin savladao Apolon sa 1:0.

Kiprani su anulirali prednost Iraca u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 50. minutu kada je gol za Apolon postigao Poljak Lukaš Sosin. Izjednačenje i plasman u drugo kolo kvalifikacija Kork Sitiju je doneo Danijel Marej u 74. minutu utakmice.

Prvi duel Zvezde i Kork sitija zakazan je za 26. jul u Irskoj, a "crveno-beli" će nedelju dana kasnije biti domaćini u Beogradu.

Generalna proba fudbalskog prvaka protiv drugoligaša Rada je uspela, iako je trener Crvene zvezde Dušan Bajević posle utakmice izjavio da njegov tim može i mora da igra bolje. Bajević je zahvalio publici na divnom ambijentu i izvanrednoj podršci. Na "Marakani" se okupilo 15.000 gledalaca, a Bajević je u svom premijernom meču u našem najtrofejnijem klubu od razdraganih navijača dočekan ovacijama.

– Publika može mnogo da pomogne i kada ekipi ne ide dobro, da bodrenjem podigne moral i ponese ceo tim – istakao je Bajević, koji je sinoć u glavnom gradu Kipra Nikoziji posmatrao revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona: Apolon – Kork.

Ovacije preksinoć na našem najvećem stadionu nisu bile rezervisane samo za Bajevića, nego i za igrače "crveno-belih", od kojih je novajlija iz Bugarske Blago Georgijev odmah prirastao za srce Zvezdinim navijačima. Naravno, dugotrajnim aplauzima je u više navrata pozdravljen i stari ljubimac Nikola Žigić.

– Nisam mogao da verujem da je na prijateljsku utakmicu sa drugoligaškom ekipom došlo više od 15.000 gledalaca. Pa, kakva će tek atmosfera biti ako se plasiramo u Ligu šampiona. Na "Marakani" će valjda sve da grmi. Sad tek vidim šta je Zvezda i drago mi je što sam postao član tako velikog kluba – nije krio oduševljenje Georgijev, posle čije akcije je Crvena zvezda postigla treći gol na meču sa "građevinarima".

Iako je imao primedbe na igru svog tima, Bajević je ipak naglasio:

– Bilo je i dobrih trenutaka u našoj igri, i nije bilo baš sve crno. Međutim, mogli smo mnogo više da prikažemo. Zato nisam sasvim zadovoljan, iako imam razumevanja za igrače koji su od početka priprema odigralu prvu utakmicu na "Marakani", a i još su umorni. Kada počne takmičarski ciklus bićemo sigurno bolji.

Brazilac Alemao je odigrao celo drugo poluvreme, ali je to po Bajeviću malo za procenu i donošenje odluke o njegovom ostanku.

– Videlo se da se radi o iskusnom igraču, koji ima određene pozitivne stvari – kazao je Bajević.

Sa štoperom iz Brazila dobro se slagao Biševac, ali s obzirom da Alemao može da bude prijavljen tek za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, šansu u prethodnoj rundi najverovatnije će dobiti Nebojša Joksimović ili Đorđe Tutorić. Inače, za drugu kvalifikacionu rundu Bajević je licencirao maksimalan broj igrača, dakle 25. Na spisku su svi igrači koji su bili na pripremama u Austriji, izuzev mladog golmana Pavlovića i štopera Ivana Živanovića, koji je još prolazi kroz probni period u Crvenoj zvezdi.

--------------------------------------------------------------------------

Stojković: Dobra predstava

Predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković takođe je izdvojio divan ambijent kao glavno obeležje prijateljskog susreta sa Radom.

– Nadam se da je to najava bolje posete nego prošle sezone, iako smo i tada imali izvanrednu podršku navijača. Rezultat je bio u drugom planu, jer se radilo o trening meču. Najvažnije je da je to bila dobra fudbalska predstava i odlična uvertira za naš start na evropskoj sceni.

Produžena saradnja sa Tojotom

Kompanija Tojota produžila je saradnju sa "crveno-belima" i u naredne dve godine biće generalni sponzor fudbalskog kluba Crvena zvezda. Ugovor su juče potpisali predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković i Boban Radoičić, direktor Tojote SCG.

Fudbaleri, stručni štab i rukovodstvo Zvezde, juče su preuzeli 42 nova vozila japanskog automobilskog giganta, a jedno će biti naknadno isporučeno. Zvezdini fudbaleri će na prednjoj strani dresova nositi znak Tojote, u domaćim i međunarodnim takmičenjima. Zvezda je prethodno obnovila saradnju i sa "Prvim majem" iz Pirota, a veoma agilni generalni sekretar kluba Nebojša Leković je kazao:

– Crvena zvezda je bila najveće sportsko preduzeće u bivšoj Jugoslaviji i ponovo staje na zdrave noge.

L. Delić

[objavljeno: 20.07.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.