Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 19:15

Zvezda preživela nezgodnu Igokeu - Noko skakao, Lojd i Volden pogađali!

Crveno-beli ostvarili izuzetno važan trijumf - 69:66

Pobeda Crvene zvezde nad Igokeom u neizvesnoj završnici! Došao je tim Dragana Bajića u Beograd da pokaže snagu, to je i uradio, ali je Zvezda na iskustvo uspela da izvuče izuzetno, izuzetno važnu pobedu u borbi za sam vrh ABA lige - 69:66! Trijumf i preokret koji će značajno podići zadovoljstvo i samopouzdanje kod ekipe Dejana Radonjića pred samu završnicu ABA lige.

Igokea je u poslednja četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << minuta meča ušla sa devet razlike, ali se Zvezda nije predavala. Lojd je pogodio trojku uz faul i na dva minuta do kraja rezultat je glasio 60:62. Uz Lojda Zvezdu je vukao Noko skokovima u napadu. Lojd je poput lokomotive vozio crveno-bele ka trijumfu u meču koji se rešavao u poslednjim sekundama. Tolika je neizvesnost vladala.

Vulić je promašio dva penala na 40 sekundi do kraja, potom je Grej napravio faul i tu je Igokea pogubila konce utakmice. Zvezda je preokrenula! Na kraju i slavila u penal-završnici i poena Simonovića sa penala, te promašaja Talića. Na taj način se revanširala se Igokei za poraz u prvom delu sezone.

Lojd je završio meč sa 18 poena, Volden je dodao dva manje, a Noko skupio 11 skokova. Klemins je ubacio 16 za Igokeu. Zvezda je na ovom meču više puta šutirala za tri poena (10/31) nego za dva (10/28).

Prvo poluvreme proteklo je u potpunosti u znaku gostiju. Samo je na početku Zvezda uspevala da odigra kako je planirala, a onda je usledio mnogo bolji šut Igokee.

Predvođeni Talićem, Klemonsom, Jošilom i Potom, Igokea je uspevala da održi sve pod kontrolom i da na odmor ode sa čak 12 poena. Posebno je problematično bilo to što je Zvezda dala samo 30 poena za prvih 20 minuta i tu je Igokea ponovo pokazala koliko zna da odigra kompaktnu košarku, fizički snažnu. Nije nimalo lako probiti ekipu koju predvodi Dragan Bajić.

Zvezda je dolazila do poena najviše preko Lojda, Dobrića i Voldena, ali je bilo jasno da je pomenutom trozupcu potrebna pomoć u nastavku. Volden je imao neke promašene šuteve, a generalno selekcija pokušaja igrača Dejana Radonjića nije bila najbolja. Na sve to, pred kraj prvog poluvremena je povredu zadobio i Jagodić Kuridža.

I uspela je Radonjićeva ekipa da na startu drugog poluvremena smiri malo protivnika, da poveže nekoliko dobrih odbrana, na sve to su došle i pogođene trojke, Lojd je bio ubojit, pa su crveno-beli malo po malo uspevali da uvedu meč u izjednačenije vode.

Na iskustvo je Zvezda uvela Igokeu u greške, Igosi su napravili dva faula u napadu, a crveno-beli koristili dobro šanse da pogađaju sa slobodnih bacanja.

Zvezda je fenomenalnom odbranom u trećoj četvrtini svela Igokeu samo na šest datih poena i to je zato garantovalo sjajnu poslednju deonicu i neizvesnu borbu do poslednjeg daha.

Presudio je kvalitet, ali i iskustvo.

Zvezda sada ima 19 pobeda iz 22 utakmice, a Igokea 19 pobeda iz 24 meča. Budućnost je na 20-3, Mornar na 17-6, a Cedevita na 16-5.

ABA LIGA: Crvena zvezda - Igokea 69:66 (19:22, 11:20, 13:7, 26:17)

Hala Pionir

Sudije: Igor Dragojević, Miloš Koljenšić, Denis Hadžić

CRVENA ZVEZDA: Hol, Volden 16, Lojd 18, Uskoković, Davidovac 4, Lazić 2, Rit, Dobrić 9, Simonović 3, Jagodić Kuridža 2, Kuzmić 6, Noko 9

IGOKEA: Vulić 2, Klemons 16, Jovanović 8, Grej 4, Simanić, Jošilo 7, Talić 9, Ilić 3, Pot 9, Karmajkl 8, Fundić, Kondić

ABA LIGA

Subota

Cibona - Zadar 77:75

/Novačić 23 - Karter 16/

Nedelja

Mega – FMP 76:84

/Matković 21 – Nenadić 19/

Krka – Budućnost 70:90

/Vrabac 15 - Kobs 18/

Crvena zvezda - Igokea 69:66

/Lojd 18 - Klemons 16/

21.00: (1,60) Mornar (14,5) Cedevita Olimpija (2,55)

Ponedeljak

18.00: Split - Borac

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.