Zvezda pred ubedljivom pobedom u Novom Sadu

Izvor: RTS, 01.Maj.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda pred ubedljivom pobedom u Novom Sadu

Lider fudbalskog prvenstva Srbije Crvena zvezda gostovanjem Vojvodini u Novom Sadu otvara današnju seriju utakmica vanrednog 4. kola plej-ofa i plej-auta. Crveno-beli nameravaju da novom pobedom nastave seriju rezultata koja vodi ka osvajanju titule, iako će na teren izaći nešto izmenjen tim jer zbog povrede u crveno-belom timu na stadionu Karađorđe neće biti nedovoljno oporavljeni Ričmond Boaći, dok je Branko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jovičić suspendovan.
17.36 – GOOOOL! Joveljić povisio na 4:0! Ponovo je rezervista strelac, a sada je red bio na mladog napadača. Posle kornera u 79. minutu se na udarac namestio Čaušić, na petercu je zakačio Joveljić i lopta je završila iza Rockova!
17.33 – Očekivano, posle trećeg gola Zvezde ritam je naglo opao. Na terenu je sada i mladi Dejan Joveljić, kojem je mesto ustupio Pavkov.
17.22 – GOOOOL! Zvezda vodi 3:0 golom Bena! Samo nekoliko minuta pošto je ušao u igru, Ben je postigao pogodak, možda čak i iz prvog kontakta sa loptom. Idealno ga je u 65. minutu uposlio Marin koji je dodavanjem "probušio" odbranu, a napadač sa Komorskih ostrva savršeno završio akciji iz veoma teške situacije!
17.17 – U 60. minutu trener Vladan Milojević izvršio je prvu izmenu – El Fardu Ben je zamenio Vukanovića.
17. 15 – Vojvodina je pretila, ali je Zvezda uspela da odbije taj nalet. Na drugoj strani je pokušao Jovančić sa nekih 20 metara, nije bio precizan.
17.09 – Još jedna stopostotna šansa za domaćina! Sada je Zukić imao situaciju 1 na 1 sa golmanom gostiju. Ipak, pogodio je spoljni deo mreže i "lale" su propustile dve odlične situacije da smanje zaostatak.
17.08 – Velika prilika za Vojvodinu! Milunović je izgubio loptu ispred kaznenog prostora, ona je došla do Matića, ali je on samo napucao golmana Milana Borjana.

17.06 – Nešković dobija žuti karton zbog pokušaja da inscenira jedanaesterac u kaznenom prostoru Crvene zvezde.
17.05 – U utakmicama plej-auta Rad i Radnik vode sa po 1:0, dok Zemun ima ubedljivu prednost nad Bačkom (4:0).
17.03 – Počelo drugo poluvreme na "Karađorđu".
16.47 – Kraj prvog dela igre, Crvena zvezda vodi protiv Vojvodine u Novom Sadu sa 2:0.
16.41 – Nakon nešto mirnijeg perioda, crveno-beli su upali u problem jer se povredio Stojković. Kapiten Zvezde je ostao da leži na travi posle jednog udarca, ali se vratio posle reakcije lekarske ekipe.
16.31 – Prva šansa koju Zvezda nije realizovala, u 31. minutu je glavom pokušao Milan Rodić, ali bez uspeha.

16.25 – GOOOOOL! Zvezda je ekspresno duplirala prednost na "Karađorđu"! Dva minuta posle Pavkova, u strelce se upisao Aleksa Vukanović, kada je iskoristio odličnu povratnu loptu Filipa Stojkovića sa desne strane.
16.23 – GOOOOL! Zvezda vodi u Novom Sadu evrogolom Milana Pavkova! Napadač gostiju zatresao je mrežu bivšeg kluba na prelep način u 23. minutu. Pošto je glavom loptu odigrao Čaušić, Pavkov je smirio grudima i iz voleja je sa nekih 20 metara poslao u gornji desni ugao!

16.19 – U 19. minutu "lale" su imale najizgledniju šansu, kada je Zukić prošao pored Stojkovića. Međutim, oklevao je sa udarcem i izblokiran je.
16.12 – Preti i Vojvodina, Matić je bio u kaznenom prostoru i tražio faul, ali nije bilo osnova za penal posle duela sa Milunovićem.
16.10 – U mečevima plej-auta već smo videli prve pogotke – Rad vodi protiv Dinama iz Vranja na svom terenu, kao i Zemun protiv Bačke.
16.07 – Crvena zvezda je od samog starta preuzela terensku inicijativu i prebacila igru na polovinu protivnika. Posle uvodnih nekoliko minuta, prve polušanse imali su Marko Marin i Dušan Jovančić, ali bez rezultata.
16.00 – Utakmica na stadionu "Karađorđe" je počela.
15.50 – Sastavi:
Vojvodina: Rockov – Graovac, Veselinović, Saničanin, Devetak – Mitošević, Đurić (Đurić 46) – Milojević, Zukić, Nešković – Matić
Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Milunović, Babić, Rodić – Čaušić, Jovančić – Vukanović (Ben 60), Marin, Ivanić – Pavkov

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfom u večitom derbiju (2:1) stigli su nadomak odbrane titule četiri kola pre kraja i potrebne su im dve pobede da i teoretski obezbede šampionski naslov.
Na drugoj strani tim Vojvodine priželjkuje da prekine seriju loših igara i da bar malo ublaži ovogodišnji negativan skor u susretima sa Crvenom zvezdom. Crvena zvezda je jesenas slavila sa 4:1 u Novom Sadu, potom je na stadionu "Rajko Mitić" u februaru bilo 4:0.
Iako se smatraju favoritima u ovom meču, trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da veoma ceni ekipu Vojvodine i da očekuje pravi derbi, istakavši da u finišu sezone dolazi do fizičkog umora i psihičkog zasićenja.
Danas se igraju i preostale utakmice 4. kola:
plej-of: Čukarički – Napredak (18), Partizan – Mladost (18)
Tabela: Crvena zvezda 48, Radnički 45, Mladost 32, Čukarički 31, Partizan 30, Napredak 27, Proleter 22, Vojvodina 20
plej-aut: Rad – Dinamo (16), Radnik – Voždovac (16), Zemun – Bačka (16), Mačva – Spartak (18)
tabela: Spartak 23, Radnik 21, Voždovac 21, Mačva 20, Bačka 18, Rad 15, Dinamo 14, Zemun 14

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZVEZDA UBEDLJIVA U NOVOM SADU: Majstorija Marina i Bena, Joveljić pogodio za 4:0 (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2019

Šampion sigurno korača ka odbrani titule...Fudbaleri Crvene zvezde gostuju Vojvodini u Novom Sadu i posle prvog poluvremena u kojem je branilac titule stekao porednost od dva gola, vrlo brzo su beogradski crveno-beli poveli sa 3:0 zahvaljući Marku Marinu i El Fardu Benu koji je bio strelac trećeg...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.