Zvezda povela protiv Partizana u finalu plej-ofa Superlige

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2019, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda povela protiv Partizana u finalu plej-ofa Superlige

Košarkaši Crvene zvezde poveli su danas sa 2:1 protiv Partizana u finalu plej-ofa Superlige Srbije, pošto su večeras kao domaćini pobedili sa 96:90 (22:18, 26:27, 20:19, 28:26).

Zvezdu je predvodio Bili Beron sa 25 poena, a Dejan Davidovac postigao je 17. Majkl Odžo dodao je 11 poena uz pet skokova, a Mohamed Faje 11 poena i devet skokova. Branko Lazić i Kejsi Rivers postigli su po osam poena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Vanja Marinković sa 21 poenom, a Aleks Renfro postigao je 18 poena, osam asistencija i šest skokova. Ognjen Jaramaz postigao je 15 poena uz četiri skoka, Markus Pejdž 14, a Nikola Janković 11 poena.

Zvezda je bolje počela meč, koji se ponovo igrao po velikoj vrućini u hali "Aleksandar Nikolić", povela je sa 5:0, potom i sa 10:4, ali je Partizan serijom 9:0, koju je "trojkom" započeo Marinković, uspeo da preokrene i povede sa 10:13. Simanić je trojkom prekinuo seriju Partizana i nakon toga su crveno-beli održavali prednost i na prvi odmor otišli sa plus četiri - 22:18.

Izabranici Milana Tomića su u drugoj deonici imali u nekoliko navrata šest poena prednosti, a nakon poena Berona i sedam (38:31). Partizan je u tim momentima u igri držao Marinković, potom mu se priključio i Renfro, pa je na poluvremenu bilo samo tri poena prednosti za domaću ekipu.

Crno-beli su "trojkom" Veličkovića na početku treće četvrtine izjednačili (50:50), ali je sredinom te deonice Zvezda "trojkama", prvo Čovića, a potom i Riversa, ponovo otišla na plus šest. Na ulasku u poslednja dva minuta treće četvrtine Zvezda je stigla do najveće prednosti na meču (68:60), da bi na poslednji odmor otišla sa četiri poena viška.

Posle tri minuta igre u poslednjoj četvrtini Zvezda je stigla i do prve dvocifrene prednosti na meču. Trojka Davidovca, potom nesportska lična greška Gagića i poeni Davidovca i Odža sa linije za slobodna bacanja doneli su crveno-belima maksimalnih 76:66.

Izabranici Andree Trinkijerija se ipak nisu predavali. Pejdž, Marinković i Nikola Janković kreirali su seriju 7:0 i doveli svoj tim na samo tri poena zaostatka. Zvezda je sa dve uzastopne trojke Davidovca otišla na plus šest, ali je i Partizan imao odgovor preko Renfroa i Nikole Jankovića - 85:83. Posle dosuđenog faula, Beron je ubacio sva tri slobodna bacanja za pet razlike.

Sa druge strane oba bacanja promašio je Nikola Janković, koji je zatim i faulirao Fajea i izašao iz igre zbog pet ličnih. Faje je oba puta bio neprecizan, što je iskoristio Renfro i ubacio "dvojku", da bi zatim Zagorac dobio tehničku grešku. Iz toga Zvezda je ubacila četiri poena, jedan Beron sa linije za slobodna bacanja i "trojku" Kejsi Rivers za sedam razlike, 92:85, na 27 sekundi pre kraja.

Posle toga ušlo se u penal završnicu, Zvezda je zadržala prednost i došla na pobedu od odbrane titule.

Naredna četvrta utakmica igra se u ponedeljak, kada će domaćin biti Partizan.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda povela protiv Partizana u finalu plej-ofa Superlige

Izvor: Beta, 15.Jun.2019

Košarkaši Crvene zvezde poveli su danas sa 2:1 protiv Partizana u finalu plej-ofa Superlige Srbije, pošto su večeras kao domaćini pobedili sa 96:90 (22:18, 26:27, 20:19, 28:26).Zvezdu je predvodio Bili Beron sa 25 poena, a Dejan Davidovac postigao je 17. Majkl Odžo dodao je 11 poena uz pet skokova,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.