Izvor: RTS, 20.Okt.2021, 21:58

Zvezda posle drame u Ligi šampiona, Srbija sa tri predstavnika u eliti

Vaterpolisti Crvene zvezde plasirali su se u Ligu šampiona, pošto su u revanš meču baraža u Beogradu igrali sa Savonom 11:11. U prvom meču u Italiji, crveno-beli su pobedili 9:8. Srbija će u vaterpolo Ligi šampiona imati tri predstavnika, pored Zvezde u eliti igraće Novi Beograd i Radnički.
Crvena zvezda je, posle velike drame na Dorćolu, odigrala 11:11 (4:2, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2:3, 1:3, 4:3) sa Savonom i obezbedila Srbiji trećeg predstavnika u vaterpolo Ligi šampiona.

Crveno-beli su u prvom meču u Italiji ostvarili trijumf 9:8, pa im je nerešen rezultat u Beogradu omogućio da se pridruže Novom Beogradu i Radničkom u eliti.
Zvezda je odlično počela revanš meč, a izabranici trenera Aleksandra Filipovića na sredini druge četvrtine imali četiri gola prednosti - 6:2.
Ipak, Savona se vratila u igru, do poluvremena smanjila na 6:5, a na ulasku u poslednjih osam minuta italijanski tim je imao prednost 8:7.
Crveno-beli nisu dozvolili da se gosti odlepe, ponovo su preokrenuli rezultat i na tri minuta do kraja došli do dva gola prednosti - 11:9.
Savona je još jednom uzvratila, došla do izjednačenja, ali je Zvezda zadržala loptu do kraja utakmice i došla do velikog uspeha.
Zvezda će igrati u grupi B, u kojoj su Jug, Marselj, Pro Reko, Hanover, Špandau, Steaua i OSC, dok su u grupi A Radnički, Novi Beograd, Olimpijakos, Jadran Split, Ferencvaroš, Dinamo Tbilisi, Breša i Barseloneta.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vaterpolisti Zvezde posle drame u Ligi šampiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2021

Vaterpolisti Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Lige šampiona, pošto su večeras u revanš meču plej-ofa remizirali sa italijanskom Savonom 11:11 (4:2, 2:3, 1:3, 4:3)...U prvom meču u Italiji bilo je 9:8 za crveno-bele...Zvezda je postala treći srpski tim u eliti, uz Novi Beograd i Radnički...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.