Zvezda pobedila Ergonom

Izvor: B92, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda pobedila Ergonom



Košarkaši Crvene zvezde odigrali su i poslednju pripremnu utakmicu pred početak takmičenja u NLB ligi i meča sa Hemofarmom. Oni su SC "Vizura" pobedili niški Ergonom rezultatom 107:80. Najefikasniji akter meča bio je Tadija Dragićević sa 20 poena, Stiven Marković je postigao 16, dok su Bakić i Šljivančanin postigli 15 odnosno 11 poena. "Novajlija" na poziciji centra, Vladimir Tica, odlično je odigrao poslednju četvrtinu, u kojoj je zabeležio 9 poena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Karadžić se odlučio za petorku sa Kukom na pleju, Kovačem i Bakićem na spoljnim pozicijama, a centarski tandem činili su Dragićević i Mišanović.

Od samog starta Zvezdini košarkaši zaigrali su veoma angažovano. Dragićević je stvorio prednost pod koševima, postigao prvih 7 poena i uhvatio nekoliko lopti, a kada su mu se pridružili Kuk i Kovač, prednost je ubrzo prešla 10 poena.

Drugu četvrtinu Zvezda nastavlja u istom ritmu. Šljivančanin je igrao odlično, razigrao se Stiv Marković, i uz dobru saradnju Kikanovića i Tice prednost je konstantno rasla.

Do kraja meča viđena je lepa košarka, sa velikim brojem kontranapada i atraktivnih poteza. Odbrana Crvene zvezde je popustila samo sredinom treće četvrtine, kada su Nišlije pogodile nekoliko teških šuteva, od čega 3 trojke u 5 napada, ali Dragićević i Bakić su uzvratili istom merom.

Kuk, Šljivančanin i Bakić su odigrali odličan meč i pokazali značajne kvalitete pred gostovanje u Vršcu, koji se igra u sredu, dok će navijači na ovosezonski debi u Pioniru morati da sačekaju 3. kolo i meč sa Cibonom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.