Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 16:59

Zvezda petardom uklonila još jednu prepreku, Katai mađijao u Ivanjici (VIDEO)

Crveno-beli na kraju ubedljivo slavili protiv Javora – 5:1

Zvezda je uklonila još jednu barijeru na putu ka tituli! I to petardom. Posle gostovanja u Ivanjici (5:1) crveno-belima nedostaju još tri trijumfa, kako bi i matematički overili zvanje najboljeg tima u Srbiji, i učinila sezonu više nego uspešnom. Ekipa Dejana Stankovića imala je povremeno velikih problema sa ofanzivnom orjentisanim Ivanjičanima, ali kada god je domaćin promašivao šanse, gosti su poentirali. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Iskustvo i klasu Crvene zvezde ocrtalo je majstorstvo Aleksandra Kataija, momka koji je sa dva poteza i željom da demonstrira kvalitet, kao gumicom obrisao inicijalno vođstvo domaćina. Posle toga sve je bilo lakše za srpskog šampiona na teškom terenu u Ivanjici, toliko lakše da su crveno-beli uspisali jedan od najubedljivijih trijumfa u sezoni, uz još jedan pogodak Filipa Falka i vrlo dobro izdanje Nikole Krstovića. Nije imao sreće mladi Crnogorac da se upiše u listu strelaca, ali je bio pravi target i rešenjima oslobađao prostor Ivaniću i Kataiju.

Javor se i posle dominacije Aleksandra Kataija nije predao, niti lamentirao nad sudbinom rezultatskog deficita. Želeo je da igra fudbal protiv Crvene zvezde, što je nekada bilo hrabro, ali povremeno – ludo. Višak prostora na polovini domaćina, učenici Dejana Stankovića su brutalno kažnjvali. Zvezdin savršeni prekid došao je na naplatu prilikom pogotka Nemanje Milunovića, da bi El Fardu Ben stavio tačku na jedan vrlo otvoren meč. Javor je izgubio, ali nema čega da se stidi, posebno posle odličnih rola Ilića i Luke Lukovića.

Znao je Javor, još u trenerskom mandatu Radovana Ćurčića da muči Crvenu zvezdu besprekornom defanzivom. Taj standard ivanjičkog otpora zadržan je u ovoj i prošloj sezoni, kadaje tim Igora Bondžulića dva puta uzastopno odoleo srpskom šampionu i svrstao se u društvo Hofenhajma i Milana. Ipak, ivanjičani su danas bili mnogo hrabriji. Znajući da je tim Dejana Stankovića doputovao sa „mamurlukom“ večitog derbija, vidno ispraženjen posle praktično osvojene titule, trener domaćina spojioje u napadu jakog Ilića i hitrog Luku Lukovića, nekadašnjeg omladinac Crvene zvezde.

Nije želeo Javor da pokloni teren velikom favoritu i omogući mu da igra kao u većini superligaških mečeva – na jedan gol. Za hrabar pristup Javor je nagrađen već u četvrtom minutu, kada je probijena prva linija presinga Crvene zvezde, a zatim je lopta na desnoj strani došla do Luke Lukovića, koji je iskoristio nepažnju i loše postavljanje Borjana. Lopta je išla na prvu stativu i od rukavica Zvezdinog kapitena odsela u mreži.

Pogled na neravan teren stadiona Kraj Moravice i osvrt na semafor, sigurno je unervozio četu Dejana Stankovića. Međutim, postava gostiju sa Nikolom Krstovićem kao špicem, imala je u svojim redovima hladnokrvnost i majstorstvo Aleksandra Kataija. Nastavio je posle tromesečnog odustva Zvezdin maestro da diže standarde i podseća na najslavinije dane igračke karijere. Brzo je sasekao krila domaćinu, perfektno izvedenim slobodnim udarcem u osmom minutu, kada je sa 17 metara poslao loptu, koja je bežala od prstiju mladog čuvara mreže Velimorovića. Bio je to 13. pogodak bivšeg člana Alavesa u Superligi, a u 31. minutu pogodio je još jednom. Uz malu pomoć Nikolića, kada je kolosalnu priliku promašio Ivanić.

Između golova Aleksandra Katija smestio se vrlo zanimljiv sadržaj. Imao je šta da pokaže tim Igora Bondžulića, sa Ilićem kao jurišnikom, stalno je iskušavao poslednju liniju Crvene zvezde i kapitena Milana Borjana. Znali su domaći i da pod pritiskom drže Crvenu zvezdu, uzastopnim kornerima i prečkom iz nehata Lazara Nikolića.

Zvezda je sa druge strane patila u sredini, ali je dobrom tranzicijom punila statističke kolone, odnosno polje šuteva. Drugi put u sezoni mladi crnogorski reprezentativac Nikola Krstović se našao ustartnoj postavi Dejana Stankovića i na terenu delovao prilično interesantno. Znao je da sačuva duge lopte, imao je i dva zanimljiva pokušaja sa 16 metara kada se istakao mladi čuvar mreže Javora...

Imala je Crvena zvezda i pomoć sreće na početku drugog poluvremena. Malo je nedostajalo domaćinu da postigne drugi pogodak preko Maričića ili Jevremovića. Samo jedan kvalitetan pas ih je delio od totalnog egala. A kada protiv Zvezde ne pogodite i iz polušanse, rasplet se nazire.

Milunović je u 60. minutu stigao do četvrtog gola u prvenstvu, posle centaršuta Kange. A vrlo brzo statistiku je nabildovao i El Fardu Ben.

Na kraju je i Filip Falko stigao do drugog takmičarskog gola, prvog u prvenstvu.

JAVOR - CRVENA ZVEZDA 1:5 (1:2)

/Luković 4 - Katai 8, 31, Milunović 65, Ben 72, Falko 79/

Stadion kraj Moravice

Bez publike

Sudija: Lazar Lukić

JAVOR (4-2-3-1): Velimirović - Ostojić, Pavišić, Jevtić, Jevremović - Dukure, Maričić (67. Rušević) - Šćepanović (77. Vico), Nikolić (77. Zvekanov), Ilić - Luković (77. Balabanović)

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan - Gajić, Pankov, Milunović (80. Gobeljić), Rodić - Petrović - Ben (75. Falko), Ivanić (80. Vukanović), Kanga, Katai (70. Srnić) - Krstović (70. Pavkov).

SUPERLIGA - 31. KOLO

Subota

Čukarički - TSC 0:0

Mladost - Spartak 1:0 (0:0)

/Bojović 55/

Voždovac - Proleter NS 1:1 (1:0)

/Hajdin 20 - Tomović 58 pen/

Nedelja

Javor - Crvena zvezda 1:5 (1:2)

/Luković 4, Katai 8 i 31, Milunović 60, Ben 71, Falko 82/

19.00: (1,23) Partizan (6,50) Radnički (12,0)

Ponedeljak

16.00: (1.72) Inđija (3.60) Bačka (5.10)

18.00: (1.77 ) Rad (3.60) Novi Pazar (4.80)

18.00: (1.15) Vojvodina (7.50) Zlatibor (20.0)

18.00: (1.90) Radnik (3.50) Metalac (4.10)

18.00: (1.23) Napredak (6.25) Mačva (13.0)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.