Zvezda odbila karte za derbi: Krše se propozicije ABA lige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2019, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda odbila karte za derbi: Krše se propozicije ABA lige

Košarkaški klub Crvena zvezda odbio je od Partizana kontigent od 1.000 karata za svoje navijače u derbiju ABA lige pozivajući se na propozicije takmičenja.

Partizan je juče objavio da je za Zvezdine pristalica spremio sektor 400 na istočnoj strani "Štark arene", ali je večiti rival odbio da ih preko kluba prodaje.

" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Crvena zvezda se zahvaljuje se Partizanu na ponudi da se preko našeg kluba odvija prodaja kontigenta od 1.000 ulaznica koje su namenjene za navijače Crvene zvezde za nedeljnu utakmicu. Međutim, ovom prilikom ističemo da ne možemo da učestvujemo u prodaji, niti kupovini ovih karata, jer bismo time prekršili osnovne i najvažnije propozicije ABA lige", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Iz Zvezde su podsetili da je, zajedničkom odlukom, na Skupštini ABA lige jednoglasno izglasano da se svim klubovima ABA lige zabranjuje organizovano vođenje navijača na gostujuće utakmice.

"Crvena zvezda očekuje potpuno poštovanje propozicija koje smo zajednički izglasali na Skupštini ABA lige, a to znači da je neophodno da nam se obezbedi minimum 10 karata za menadžment kluba, kao i da utakmica protekne u sportskoj atmosferi, potpuno u skladu sa propozicijama ABA lige".

Crveno-beli su podsetili da nikada nisu uveli praksu bez gostujućih navijača na derbiju, ali i da ne može da utiče na odluku Partizana da kontinegent od 1.000 ulaznica, namenjenih za navijače Zvezde, slobodno pusti u prodaju.

Partizan: Navijačima CZ ostaje sektor, derbi je više od meča

Košarkaški klub Partizan reagovao je nakon odbijanja Crvene zvezde da dobije 1.000 ulaznica za večiti derbi u ABA ligi i saopštio da će gostujući navijači, ukoliko kupe karte, ipak imati sektor 400 na istočnoj strani "Štark arene".

Crno-beli su objavili da žale što njihova odluka za pusti Zvezdine pristalice nije naišla na razumevanje druge strane, obrazložene u propisima ABA lige prema kojim gostujući navijači ima zabranu dolaska na utakmice.

"Iako je deo naših navijača pozdravio tu odluku, jer će posle mnogo godina biti u mogućnosti da u slobodnoj prodaji kupi ulaznicu i gleda derbi, a deo jer je i pre razmenjivao karte sa rivalima smatrajući to za draž derbija, veliki broj je, blago rečeno, osudio našu odluku, sa čime smo bili spremni da se suočimo", navodi se na klupskom sajtu.

Iz Partizana su objasnili da su im jasne propozicije takmičenja, ali da je želeo samo da ponudi kupovinu karata simpatizerima Zvezde, uz bezbedonosne garancije.

"Svi znamo i kako su pre nekoliko godina u društvu predsednika Crvene zvezde navijači ušli organizovano u "Pionir" kada je Partizan bio domaćin, a znamo i članove propozicija po kojima jedno lice ili njegovi srodnici ne mogu voditi dva kluba, te da klub koji se dve godine ne takmiči, se briše iz registra KŠ. Uprkos svemu, derbi je uvek bio nešto više od druge utakmice, a odlazak na tu utakmicu, praktično nije gostovanje".

Dalje su naveli da su "i ovoga puta, po cenu svoje štete, dali sve od sebe, ali da je neke pomake potrebno dvoje", uz apel na sve aktere derbija da ne dozvole bilo kakve incidente.

Utakmica 7. kola ABA lige između Partizana i Crvene zvezde igra se u nedelju od 20 sati.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZVEZDA OBJAVILA: Specijalne cene karata za Bajern

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2019, 01:13

Crveno-beli uskoro dočekuju nemačkog giganta...FK Crvena zvezda pustio je u prodaju karte za utakmicu petog kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Bajerna. Ovaj meč je na programu 26. novembra na stadionu “Rajko Mitić"...Vlasnici sezonskih karata kao i članovi kluba mogu kupiti, uz popust,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.