Izvor: Blic, 20.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda nije bauk kada nema Žigića

Zvezda nije bauk kada nema Žigića

Sudeći po rezultatima i igri dve prvoplasirane ekipe u Meridijan Superligi, Crvena zvezda će u subotu (18, TV) dočekati OFK Beograd bez uloge apsolutnog favorita.

Đorđe Rakić, mladi reprezentativac Srbije iz tabora 'romantičara', trenutno najbolji strelac lige, najavio je pohod na tri boda.

- Teško je uzeti ceo plen na 'Marakani', međutim, moji saigrači i ja verujemo da možemo pobediti Crvenu zvezdu - počeo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razgovor napadač OFK Beograda, koji se nada da će ozdraviti do derbija, pošto već tri dana ima temperaturu 37,5.

Golgeter sa Karaburme bio je nerešiva enigma crveno-belima u prošlogodišnjem finalu Kupa, međutim...

- Još nisam preboleo poraz od Zvezde na toj utakmici. Vodili smo 2:0, postigao sam prvi gol, da bi u produžecima izgubili trofej. Žigića tada niko nije mogao da čuva - prisetio se Rakić utakmice na Partizanovom stadionu.

Dvadesetjednogodišnji Kragujevčanin smatra da je Crvena zvezda izgubila na kvalitetu po odlasku Nikole Žigića.

- Naš rival je ove sezone mnogo slabiji, dok smo mi daleko jači nego proletos. S toga, mislim da je idealna prilika da trijumfujemo - jasan je Rakić.

Mladi reprezentativac Srbije je poručio Dejanu Milovanoviću, saigraču iz nacionalne selekcije, da se Crvena zvezda od 10. kola neće nalaziti na prvom mestu.

- Nažalost, zbog povrede nisam učestvovao u baražu sa Švedskom, ali sam se svakako video sa kapitenom Crvene zvezde. Dobro smo se našalili. Inače, iz tabora šampiona poznajem Milijaša, Purovića i Biševca, sa kojima sam učestvovao na Evropskom prvenstvu u Portugalu, tako da i njima ovoga puta poručujem da se neće radovati u subotu - kroz osmeh će Đorđe.

Devetka 'romantičara' je ohrabrena činjenicom da se nalazi na čelu liste strelaca, međutim...

- Više bih voleo da budem i drugi strelac, ali da OFK Beograd preuzme lidersku poziciju na tabeli - završio je Rakić, koji nije želeo da otkrije za koga je navijao pre nego što je profesionalno počeo da se bavi fudbalom.

G. Anđelković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.