Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 22:00

Zvezda na Spidijev pogon, sudije se brukale (VIDEO)

Crveno-beli lako slavili protiv Rada – 3:0

Nije bilo Kataia, Kange, Ivanića, Bena, ali je proradio novi tandem Boaći – Spirdonović. Bez imalo muke, sa 30 posto utrošene energije, Crvena zvezda je u kombinovanom sastavu savladala Rad sa 3:0 i zadržala devet bodova prednosti u odnosu na večitog rivala. Lak zalogaj za četu Dejana Stankovića koja je imala komociju u sudaru sa nedoraslim rivalom da čuva snagu za ono što je očekuje u četvrtak, kada na najvećem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << srpskom stadionu gostuje Hofenhajm. Posle više od godinu dana pogodak je postigao Ričmond Boaći, Spiridonović željan igre je dokusurio rivala pogotkom i asistncijom, ali... Senku na utakmicu bez imalo trzavice i tenzije bacile su očajne odluke glavnog arbitra Stojanovića i njegovih pomoćnika. Sa nekoliko amaterskih odluka Stojanović će ponovo podgrejati priče o amaterskom nivou suđenja u Superligi.

Neverovatno je kako sudijska trojka nije videla očigledno igranje rukom prilikom prvog gola na meču u režiji Milana Pavkova. Potom su arbitri predvideli očigledan penal nad Gavrićem, možda i nad Spirdonovićem... Kako bilo Zvezda je bez stresova odradila posao, praktično se ne oznojvši. Pored popularnog Spidija teren je bio, makar u prvom poluvremenu, pun Željka Gavrića. Serijal odličnih driblinga mladi reprezentativac Srbije nije soplemenio golom. A mogao je da bar u tri navrata zatrese mrežu Damira Kahrimana. Crvena zvezda je iskoristila priliku da od duela sa Radom napravi festival mladosti kluba. Srpski šampion je meč završio sa sedmoricom bonus igrača, debi je dočekao sa 16 godina i 10 meseci. I ne samo da je debitovao, nego je pogodio stativu posle dobre intervencije Kahrimana.

 Bila je to tipična utakmica za standardne Superlige, posebno kada se srpski šampion nameri na tim slabijeg kvaliteta, nemoćan da igra pred protivničkim golom. Sve što se dešavalo u prvom poluvremenu, dešavalo se na polovini povučenih Graševinara, koji su se odlučili da defanzivnom postavkom iskušavaju motivaciju i energiju šarenog tima Dejana Stankovića. I dobro im je išlo bar u uvodnoj fazi meča.

Domaćin u postavci sa dvojicom napadača i tandemom Boaći- Pavkov, imao je raspoloženog pojedinca, željnog igre i fudbala, samo u Željku Gavriću. Maltretirao je direktne čuvare mladi reprezentativac Srbije lažnjacima i dobrim driblinzima, ali nije imao koncentracije i sreće u samoj završnici. Bilo je pitanje trenutaka kada će Zvezda probiti bedem Rada, ali umesto nekog od mladih snaga u domaćem timu, ili raspoloženog Damira Kahrimana, odelo najuticajnijeg pojedinca na crveno-beloj strani Topčiderskog brda obukao je glavni arbitar Andrija Stojanović. Zajedno sa pomočnicima, Stojanović se žestoko obrukao u 17. minutu kada nije uvideo očigledno igranje rukom Milana Pavkova. Na neporpisan način snažni napadač je dobio prednost u duelu sa štoperom Rada, potom lagano pogodio sa 16 metara.

Bunili su se Građevinari, ali su samo deset minuta kasnije negodovali i domaćini. I čini se sa razlogom. Propustio je Stojanović da sankcioniše gaženje Gavrića u petercu gostiju, a samo 30 sekundi kasnije zaustavljen je Spiridonović, za pojačanu utisku o katastrofalnom učinku Stojanovića.

Kako je vreme prolazilo, tako je bilo sve manje kiseonika u plućima igrača Rada, suočenin nedavno sa kolektivnom infekcijom virusa korona. Ne sa svoje polovine, nego iz 16 metara su teško izlazili gosti. Spašavala ih je intuicija Damira Kahrimana, nepobedivog u duelima sa Željkom Gavrićem. Međutim, nije bilo spasa Radu u 42. minutu. Napravili su crveno-beli višak po levoj strani, Spiridonović se oslobodio Stojanovića i kao na tacni poslužio Boaćija. Sasvim dovoljno da bivši reprezentativac Gane skine jednogodišnje prokletstvo i konačno postigne pogodak na zvaničnim mečevima.

Crvena zvezda je prvo poluvreme završila sa 12 šuteva ka golu Rada, šest su išla ka golu. Imala je posed 79 posto, što jasno govori da su odigrali meč bez potrebnog ritma.

Rad je nešto ofanzivnijekrenuo u nastavku. Prvi udarac ka golu Busnića završio je na prečki Borjanovog gola. Imala je igra Rada bar delimično drugu dimenziju, ali za nešto ofanzivniji pristup gosti su brzo kažnjeni. Posle dva promašaja Boaći je podelio loptu ka Spridonoviću, što je Srbin iz Beča iskoristio da nagovesti povratak u letošnju formu. Posle asistencije, upisao je pogodak.

Bio je to znak da se Građevinari i definitivno podignu ruke u znak predaje... Do kraja smo gledali meč još slabijeg intenziteta. Čekalo se samo da prođe vreme.

SUPERLIGA - 16. KOLO

Subota

Mačva - Inđija 3:0 (1:0)

/Adamović 11, Ortiz 33 i 68/

Nedelja

Čukarički – Napredak 3:0 (0:0)

/Birmančević 66, Ndiaje 82, Eze 90/

Metalac – Zlatibor 2:0 (1:0)

/Mbungu 16, Katanić 64/

Novi Pazar – Bačka 0:0

Voždovac – Mladost 3:2 (2:1)

/Živković 15, Vujnović 40, 85 - Bojović 12p, 65/

TSC – Partizan 0:4 (0:1)

/Holender 23, 62, Suma 61, Asano 71/

Crvena zvezda – Rad 3:0 (2:0)

/Pavkov 17, Boaći 42, Spiridonović 59/

Ponedeljak

16.00: (1,90) Proleter NS (3,40) Javor (4,30)

16.00: (3,60) Radnički (3,35) Vojvodina (2,10)

16.00: (1,85) Spartak (3,50) Radnik (4,40)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.