Zvezda motivisana za finale

Izvor: RTS, 12.Maj.2009, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda motivisana za finale

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić rekao je da je njegova ekipa izuzetno motivisana pred finale plej-ofa Superlige sa Partizanom i ocenio je da je sezona do sada bila uspešna.

"Partizan ima mnogo argumenata za to da bude favorit, ali mi smo u dosadašnjim susretima pokazali da možemo da budemo ako ne ravnopravni, onda bar da pokažemo iluziju da smo ravnopravni", rekao je Pešić novinarima u Beogradu.

Finale Superlige počinje u sredu, a pobednik će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biti ekipa koja prva dođe do tri pobede. Prednost domaćeg terena ima sedmostruki uzastopni šampion Partizan, a Pešić je kazao da je njegov tim imao mnogo problema do sada u sezoni.

"Nismo fizički u najboljem stanju, ali nema plakanja, nema kukanja. Želimo da razmišljamo od utakmice do utakmice, da eventualno pobedimo u prvoj i dočekamo povratak povređenih Lorensa Robertsa i Mirka Kovača", rekao je Pešić.

Plejmejker crveno-belih Marko Marinović propustio je utakmice sa Partizanom u finalu domaćeg kupa i polufinalu Jadranske lige, a danas je rekao da veruje da njegov tim može da osvoji titulu.

"Finale je dobar rezultat, ali retko ko misli da možemo da osvojimo titulu. Ja iskreno verujem u svoju ekipu i želimo da sutra pokažemo svoj kvalitet. Partizan jeste favorit, ali nas to ne oslobađa obaveza. Želimo da pružimo svoj maksimum", rekao je Marinović.

Novinare je zanimalo i Pešićevo mišljenje o sudijama, a iskusni stručnjak kazao je da su one mnogo sigurnije u inostranstvu nego kad rade u zemlji.

"Imam veliku želju da finale protekne u sportskoj atmosferi, da to bude spektakl na terenu i van njega i zato sam se sa igračima dogovorio da podržimo sudije. Dogovorili smo se da se posvetimo onome što je najvažnije", rekao je Pešić.

Zvezdin trener je zahvalio igračima, upravi kluba i predsedniku za učinjeno u dosadašnjem toku sezone, ali je novinarima otkrio i da je račun kluba bio blokiran.

"Hvala i bivšem generalnom menadžeru Igoru Žeželju što je odblokirao račun, koji je prvo blokirao zbog dugova. Imali smo problema sa povredama, a nismo imali novca da to lečimo. Nismo imali ni pare za put i hotel, pa smo to pokrivali iz privatnih fondova", rekao je Pešić.

Utakmica Partizan - Crvena zvezda igra se u sredu u hali Pionir od 18 sati.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.