Zvezda mora da plati dug Bjelici

Izvor: Mondo, 22.Maj.2019, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda mora da plati dug Bjelici

FIBA je presudila u korist igrača, a crveno-belima je naloženo da mu isplate 200.000 evra.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Doskorašnji evroligaški veteran Milko Bjelica (34) napustio je pre godinu dana Crvenu zvezdu mts, nedugo nakon poraza u finalnoj seriji ABA lige protiv Budućnosti.

Nekadašnji reprezentativac Crne Gore završio je prošlu takmičarsku godinu u Španiji, igrajući za Saragosu, odakle se preselio u Japan, gde je nedavno završio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sezonu, paralelno vodeći postupak protiv svog matičnog kluba.

Prema zvaničnom dokumenta FIBA, koji se pojavio u beogradskim medijima, Bjelica potražuje od Zvezde 189.000 evra duga, koji uz troškove arbitraže pred Košarkaškim arbitražnim tribunalom (BAT) i sudskih sporova dostiže iznos od 200.275 evra.

Uz objašnjenje da klub nije suspendovan i da mu ne preti zabrana registracije igrača, priložen je i tekst presude, koju FIBA objavljuje sa uobičajenim zakašnjenjem, što ostavlja prostor da su dve strane u međuvremenu rešile spor.

U Bjeličinom slučaju presuđeno je 20. februara 2019.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.