Zvezda  misija je moguća

Izvor: B92, 15.Jan.2020, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zvezda " misija je moguća"

Promena trenera je najučestalija i najlakša opcija u želji da se timu obezbede bolji dani.

Autor specijalizovanog košarkaškog portala Jurohups Džon Ramas je naveo u tekstu da je to slučaj i sa Crvenom zvezdom.



"Posle kratkog boravka u Evrokupu Zvezda se vratila u Evroligu puna ambicija da popravi utisak iz svog prethodnog boravka u elitnom takmičenju, kada je bila 14. tim na tabeli i zašto ne, možda i bolji plasman od ranijeg devetog mesta. Ove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sezone su različiti razlozi doveli do smene Milana Tomića posle svega tri utakmice, posle čega je pomoćni trener Andrija Gavrilović vodio ekipu na sedam mečeva, u kojima su zabeležene dve pobede
", navodi Ramas.

Kako ističe, posle trećine sezone Zvezda je imala samo tri pobede i to je zahtevalo drastičnu promenu na klupi.

"Dragan Šakota nije bilo ko. On ima decenije iskustva. Sa njim na klupi Zvezda je zabeležila šest pobeda na osam mečeva i stigla do izjednačenja broja trijumfa i neuspeha - 9:9", dodaje se.

U tekstu se navodi da je poslednji trijumf, zabeležen protiv Asvela, bio najimpresivniji.



"Iako je Zvezda gubila sa 21 poenom razlike, uspela je da preokrene rezultat i da pobedi trojkom Kevina Pantera u poslednjim sekundama meča. Kako je igrač koji je tek nedavno stigao došao do mogućnosti da bude čovek u čijim rukama se nalazi lopta u odlučujućim trenucima? Panter je bio Šakotin igrač 2018. godine u AEK i sa tim klubom je osvojio FIBA Ligu šampiona, bio MVP završnog takmičenja i trijumfovao u Kupu Grčke"
, stoji u tekstu.

Dodaje se i da Zvezdi slede utakmice protiv Žalgirisa, Albe, Barselone, Anadolu Efesa i Panatinaikosa, a gost će biti samo u Kataloniji.

"Zvezdin skor na domaćem terenu nije najbolji, ima pet pobeda i četiri poraza, ali bi prve dve utakmice u ovom delu takmičenja protiv ekipa koje nisu među kandidatima za Top 8 bi mogle da definišu kurs cele sezone. Misija je moguća?", zaključio je autor pitanjem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.