Zvezda izgubila i od Paneliniosa

Izvor: B92, 01.Okt.2009, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda izgubila i od Paneliniosa

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od grčkog Paneliniosa 78:67 (23:8, 22:20, 17:23, 16:16) u drugom kolu pripremnog turnira u turskoj Bandirmi.

"Crveno-beli", koji su u sredu izgubili i od Bešiktaša, bili su oslabljeni neigranjem Vuka Radivojevića, koji je meč propustio zbog visoke temperature. Panelinios je već u prvom periodu stekao veliku prednost koju je preko Devina Smita i Kostasa Haralampidisa, koji su ubacili 23, odnosno 17 poena, uspešno do kraja meča >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održao.

Trener Zvezde Aco Petrović meč je počeo sa Nemanjom Nedovićem, Borisom Bakićem, Nemanjom Bjelicom, Elmedinom Kikanovićem i Vladimirom Štimcem na parketu, što se ispostavilo pogre[nim jer je grčki tim već u petom minutu vodio sa 17:0.

Najbliži preokretu "crveno-beli" bili su sredinom treće četvrtine kada su zaostatak smanjili na 51:46, ali je Smit pogodio dve trojke uzastopce i odbio nalet beogradskog tima.

Nekoliko puta i u poslednjoj četvrtini Beograđani su najavljivali da mogu do preokreta. Prednost Paneliniosa padala je do sedam poena razlike ali to je bilo sve što su na ovoj utakmici uradili igrači Crvene zvezde.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Kikanović sa 19 poena, dok je Bjelica zabeležio 'dabl-dabl' sa 12 poena i deset skokova.

Poslednji utakmicu u grupnoj fazi turnira Zvezda će igrati u petak od 19.15 sa domaćim Banvitom.

Crvena zvezda: Nedović 2(2 as), Videnov 8, Bjelica 12 (10 sk), Bakić 9, Kikanović 19, Stević 10, Radosavljević 3, Milošević 2, Štimac 2.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.