Izvor: RTS, 26.Maj.2022, 05:39

Zvezda i Partizan u borbi za Kup Srbije

Fudbaleri večitih rivala Crvene zvezde i Partizana boriće se u finalu Kupa Srbije, našem namasovnijem klupskom takmičenju. Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" počinje u 18 časova uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a, a njen tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.
Na kraju sezone u novom večitom derbiju Crvena zvezda će pokušati da dođe do duple >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krune, a Partizan želi da prekine lošu seriju u međusobnim duelima i dođe do pehara.

I prošle godine finale je igrano na stadionu "Rajko Mitić" a slavili su domaćini posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
U poslednjih pet godina Zvezda i Partizan odigrali su tri međusobna finala Kupa, dva puta su domaćini bili crveno-beli, a jednom crno-beli. Samo jednom je pobedio gostujući Partizan i to 2019. godine.
U bogatoj istoriji večitih rivala Crveno-beli su do sada 25 puta osvajali pehar u najmasovnijem fudbalskom takmičenju, dok će su crno- beli 16. puta podizali pehar.
Od kad se ovo takmičenje igra pod nazivom Kup Srbije (2006), Partizan ima sedam titula (uz još tri finala), a Crvena zvezda četiri (plus dva finala). Dve titule ima Vojvodina, a po jednu Jagodina i Čukarički. 
Utakmica Crvene zvezde i Partizana na stadionu "Rajko Mitić" počinje u 18 časova uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a, a njen tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu. 
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanković: Derbi će biti jagoda na torti

Izvor: RTS, 26.Maj.2022

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković istakao da očekuje vrlo tešku i neizvesnu utakmicu protiv večitih crno-belih rivala u Kupu Srbije, ali da očekuje pobedu i trofej kojim će kompletirati niz dosadašnjih uspeha što će biti svojevrsna “jagoda na torti“. . ...

Nastavak na RTS...

ZVEZDA CARUJE SRPSKIM FUDBALOM! DVE MAGIJE KATAIJA ZA DUPLU KRUNU: Partizan ostao i bez trofeja u Kupu Srbije

Izvor: Kurir, 26.Maj.2022

Crvena zvezda pobedila je Partizan sa 2:1 golovima Kataija, pogodak za crno-bele delo je Uroševića

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.