Zvezda drugi finalista, sledi „večiti“ derbi

Izvor: RTS, 16.Feb.2019, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda drugi finalista, sledi „večiti“ derbi

Crvena zvezda – Mega 92:73. Košarkaši Zvezde nadigrali su Mega Bemaks i plasirali se u finale Kupa Radivoja Koraća. Crveno-beli će u nedelju od 17.00 časova u finalu igrati protiv Partizana.
Rezultatski neizvesna borba, bar do odlučujuće poslednje četvrtine pripal je Crvenoj zvezdi. U izuzetno uzbudljivom meču, punom preokreta Zvezda je uspela da nadigra Megu i plasira se u finale >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kupa gde je očekuje duel sa „večitim" rivalom.

Loš početak na obe strane, veliki ulog kao da je stegao ruke igrača, nekoliko promašenih otvorenih šuteva, Mega nešto preciznija i posle pet minuta igre imala je prednost - 7:4. Mega je uspevala da kontroliše rezultat i prednost je rasla do 16:7.
Ipak ekipa Dejana Milojevića nije uspela da iskoristi prazan hod u igri crveno-belih i stekne osetniju prednost. Zvezda je u poslednjem minutu perioda uspela da smanji prednost protivnika na pristojna četiri poena.
U nastavku raspucali su se s jedne strane Atić a sa druge Perperoglu, koji je bio jedini raspoložen u tom trenutku u timu crveno-belih. Zvezda je prišla na minus dva, ali je Mega ponovo uspela da poveća na plus sedam.
Perperoglu je dobio pomoć u Davidovcu pa je Zvezda izjednačila na 29:29, a zatim i prvi put na meču povela 33:31. Potom su crveno-beli ostvarili i maksimalnih plus pet, koje su uspeli da sačuvaju do poluvremena, iako je Mega u jednom momentu prišla na minus jedan.
Na startu treće četvrtine crveno-beli su stekli prednos od osam poena 47:39, da bi protivnik uspeo da preokrene na 53:52. Ponovo je Zvezda pojačala i vratila se na plus pet - 58:53. Mega je serijom 5:0 uspela da izjednači, a potom i povede sa 61:60 na kraju perioda.
Iako je Mega na startu poslednjeg perioda povela sa tri razlike, Zvezda je uspela ponovo da preokrene i dođe do prednosti od deset poena razlike - 75:65. Tada se raspala igra protivnika i crveno-beli su na tri minuta povećali na plus četrnaest - 81:67, a potom smanjili tempo i mirno priveli meč kraju i došli do ubedljive pobede.
Crveno-bele su do pobede predvodili Beron sa 20 poena i Perperoglu sa 14, Davidovac je postigao 15, a Dobrić 12. Kod Mege najefikasniji je bio Atić sa 20 poena, dok je Stanić dodao 16 poena. 
Tok meča:
22.48 - Kraj meča. Crvena zvvezda - Mega Bemaks 92:73. Zvezda je ekspoldirala u poslednjih šest minuta duela, prvo je odišla na plus deset, potom i na plus 14, da bi u finišu stigla do ubedljive pobede.
22.38 - U poslednjih pet minuta igre ušlo se pri prednošću Zvezde od 10 poena - 75:65.
22.27 - Kraj treće četvrtine. Crvena zvezda - Mega Bemaks 60:61. Nastavile su ekupe da u serijama stižu do pogodaka. Prvo je Mega uspela da preokrene rezultat i povede - 53:52, da bi potom crveno-beli vratili prednost - 58:53. U poslednji minut perioda ušlo se pri vođstvu Zvezde od tri poena razlike. Međutim, Mega je trojkom u poslednjoj sekundi uspela da ostvari minimalnu prednost.
22.14 - Posle pet minuta igre u drugom poluvremenu Zvezda ima pet poena prednosti. U bezidejnoj igri na obe strane, crveno-beli su uspeli da sačuvaju prednost.
21.45 - Kraj prvog poluvremena. Zvezda - Mega 42:37. Zvezda je u nastavku uspela da preokrene rezultat i konačno povede. Stekli su crveno-beli i prednost od pet poena, da bi protivnik prišao na jedan, a Zvezda u finišu ponovo došla do maksimalnih pPosle pet minuta igre u drugom poluvremenu Zvezda ima pet poena prednosti. U bezidejnoj igri na obe strane, crveno-beli su uspeli da sačuvaju prednost.lus pet. 
21.34 - Mega je uspela da ponovo stekne prednost od sedam poena razlike. Zvezda se vratila na minus dva, posle petnaest minuta igre.
21.22 - Kraj prve četvrtine. Mega vodi sa 16:12. Prednost Mege je konstantni rasla do rezultata 16:7. Tada je Zvezda uspela da poveže nekoliko napada i smanji zaostatak.
21.11 - Loš start na obe strane, Mega nešto bolja i posle pet minuta igre vodi sa 7:4.
21.00 - Počeo je meč ...
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više nema dileme, evo kad se igra finale Kupa Koraća!

Izvor: Sportske.net, 16.Feb.2019

Juče je bilo nedoumica, ali konačna odluka je doneta...Prvi finalista Kupa Radivoja Koraća je branilac trofeja, ekipa Partizana koja je večeras savladala FMP u polufinalu sa 83:71...Drugog ćemo saznati posle meča između Crvene zvezde i Mega Bemaksa, čiji je duel počeo u 21 čas...A ono što...

Nastavak na Sportske.net...

Tomić pred "večiti" derbi u finalu: "Sutra će biti lakše jer igramo protiv favorita"

Izvor: Sportske.net, 17.Feb.2019, 00:17

Trener Zvezde vidi Partizan kao favorita iz nekoliko razloga..Trener Crvene zvezde Milan Tomić ocenio je da je Partizan favorit u sutrašnjem finalu završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, a kao glavni fokus svoje ekipe naveo je oporavak za kratko vreme između polufinala i finala..."Hteo bih da čestitam...

Nastavak na Sportske.net...

NAJAVA DANA (nedelja 17. februar): Derbiji u Belgiji, Češkoj, Portugalu, Francuskoj, a pre svega – košarkaški spektakl

Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2019

7218: PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA, 17.00 (Košarka, finale KRK) Četvrti  put uzastopno Partizan je u finalu Kupa, Zvezda drugi put vezano se bori za naslov najboljeg u masovnijem takmičenju, s tim da je lane, baš u Nišu, morala da stisne ruku večitom rivalu. To slavlje crno-belih bilo je jedino u...

Nastavak na MozzartSport.com...

Lendejl sa penala u poslednjoj stotinki doneo Partizanu Kup Koraća!

Izvor: B92, 17.Feb.2019

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 76:74 i odbranili Kup Radivoja Koraća u dramatičnoj završnici u niškom Čairu...Junak je bio Džok Lendejl koji je dve stotinke pre kraja meča iznudio faul Bilija Berona i pogodio oba slobodna bacanja za pobedu crno-belih..Prethodno je Partizan zamalo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.