Zvezda do pobede s kolebanjima u igri

Izvor: Vesti-online.com, 28.Sep.2018, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda do pobede s kolebanjima u igri

"Crveno-beli" kao domaćini savladali Cibonu u prvom kolu ABA lige sa 78:68 (21:20, 21:15, 17:21, 19:12).

Zvezda je krenula s pobedom u sezonu ABA lige u kojoj joj je pretenzija da trofej vrati iz Podgorice na Mali Kalemegdan. Pogled na rezultat govori da je Cibonu savladala rutinski ali njena igra ipak nije bila s prevlašću baš sve vreme.

Zagrebački tim je bio ravnopravan u prvoj četvrtini, a Zvezda je počela da mu drži lekciju u drugoj. Punih pet minuta je Cibona >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bila bez poena. Računajući da je serija začeta potkraj prvih deset minuta, "crveno-beli" su s tri poena Berona u 13. minutu stigli do 17:0 za 31:20.

Trojkama Ljubičića i Novačića, jednom za drugom, gosti su otišli na odmor s podnošljivih -7 (42:25). I prva tri Cibonina koša u trećoj četvrtini su bile trojke - pet u seriji. Uz to je Bilinovac zatim postigao koš pod prekršajem pa su Zagrepčani s njegovim preciznim šutem i iz slobodnog bacanja poveli sa 47:45. Treća četvrtina je bila i najuzbudljivija. Zvezda je pred poslednjih deset minuta imala vođstvo sa 59:56.

A onda su stvari po "crveno-bele" došle na svoje mesto. Poslednja četvrtina je odigrana u ritmu u kojem je vicešampion ABA lige stigao do trofeja na turniru za Superkup onomad u Laktašima, kada je preslišao sva tri protivnika. Na kraju je njen najefikasniji igrač bio onaj koji je i proveo najviše vremena na terenu. Američki plejmejker Regland je postigao 22 poena.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

ZVEZDA JE POBEDILA, TOMIĆ SIPAO VATRU: Ovakvu konferenciju nikad niste čuli u Srbiji (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2018

Crveno-beli savladali Cibonu u prvom kolu ABA lige...Košarkaši Crvene zvezde teže nego što se očekivalo savladali su Cibonu sa 78:68 u prvom kolu ABA lige. Publika u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' očekivala je da će osvajač Superkupa lako izaći na kraj sa Zagrepčanima, ali su izabranici Milana...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.