Zvezda dala gas i vezala 11. pobedu

Izvor: Mondo, 28.Nov.2016, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda dala gas i vezala 11. pobedu

Ravnopravna borba u "Stožicama" trajala je oko 25 minuta.

Olimpija je uložila trud, pokazala zube braniocu titule koliko je mogla, poput Karpoš Sokola u prošlom kolu, pa i izgubila na sličan način.

Crvena zvezda mts ostvarila je i 11. "jadransku" pobedu u isto toliko utakmica, trijumfom u dvorani "Stožice", pred četiri hiljade gledalaca. Konačan rezultat bio je 67:85 (24:28, 17:15, 15:25, 11:17).

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je egal prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poluvreme sa slovenačkim timom, pa ponovo u trećoj deonici "prelomila" meč.

Olimpija je nalazila način da ostane u dostižnom zaostatku sve do sredine treće četvrtine, kada su Stefan Jović i Ognjen Kuzmić povukli tim ka pobedi i učinili poslednju deonicu nezanimljivom.

Plejmejker Zvezde je bio uspešan u svemu što je večeras pokušao. Domaći su mu mahom dozvoljavali šuteve, a on je to kažnjavao, pogodivši tri trojke iz isto toliko hitaca.

Kada su shvatili da je vreme da mu priđu bliže, Jović se posvetio asistencijama (sabrao ih šest), pa je razigrao Kuzmića i učinio ga neodbranjivim za "zmajčeke". Visoki Dobojlija je tako završio meč kao najefikasniji, sa 20 poena, devet skokova i samo dva promašaja iz igre.

Osovina Zvezde "Jović-Kuzmić" ugušila je otpor Olimpije i ubrzala svoje saigrače, koji su u preostalom vremenu dovršili posao. Marko Gudurić je postigao 14 poena, Marko Simonović deset, Nemanja Dangubić devet, a Branko Lazić sedam...

Crveno-beli bili su precizni u Ljubljani, pa su pogodili 65,7 šuteva za dva poena (23/35), 40 odsto šuteva za tri (8/20), uz 21 timsku asistenciju (naspram 12 Olimpije).

Na drugoj strani, plejmejker Olimpije Brendon Džeferson je postigao 18 poena (11/11 slobodna bacanja), ali njegov doprinos i 12 poena srpskog krilnog centra Nikole Jankovića nisu bili dovoljni za nešto više od dobrog utiska "zmajčeka", pretposlednjeg tima na tabeli ABA lige.

Dok su navijači Zvezde pozdravljali Simonovića i saigrače i dok se meč bližio kraju, Radonjić je do kraja meča ubacio u igru i Ognjena Dobrića, ostavivši večeras na klupi samo Borišu Simanića.

Crveno-beli sa 11. jadranskom pobedom u džepu stižu u Beograd već u ponedeljak u veče, a od utorka se posvećuju novom evroligaškom izazovu - duelu protiv Žalgirisa u hali "Aleksandar Nikolić", zakazanom za petak u 19 časova.

OLIMPIJA: Barbarič 3, Oliver 12 (7 sk), Bubnič, Mulalić 5, Mesiček 9, Pelko 6 (2/6 za tri), Milošević 2, Janković 12 (7 sk), Džeferson 18 (5 sk), Jurček, Mlađan, Stopar

ZVEZDA: Volters 4, Dangubić 9 (14 za tri), Lazić 7, Simanić, Dobrić, Simonović 10, Dženkins, Gudurić 14 (4 as), Jović 15 (3/3 za tri, 6 as), Kuzmić 20 (9 sk), Bjelica 6.

TABELA: Zvezda 11-0, Budućnost 10-1, Partizan 8-3, Cedevita 7-4, Igokea 6-5, Mega Leks 4-7, Krka 5-5, Zadar 4-7, Mornar 3-8, FMP 3-8, MZT 3-8, Olimpija 3-7, Karpoš 2-9

Parovi 12.  kola: Zadar - Karpoš (petak), Igokea - Mornar, Krka - Partizan, Cedevita - Olimpija (subota), MZT - Budućnost, Mega Leks - Cibona (nedelja), Zvezda - FMP (ponedeljak)

- KRAJ UTAKMICE, POBEDA ZVEZDE 85:67 -

40' 67:85 Nikola Janković koristi slobodno bacanje u poslednjim sekundama i postavlja konačan rezultat.

39' 63:83 Simonović dva i po minuta pre kraja pogađa za novih "plus 20", pa izlazi iz igre uz ovacije navijača Zvezde iza klupe.

37' 61:81 Lep potez Voltersa - polaganje desnom rukom, promenjenom u trku, za "plus 20" crveno-belih pred poslednjih nekoliko minuta. Radonjić ubacuje u igru Dobrića i Simanića.

35' 59:77 Posle nekoliko istrčanih kontri u kojima nijie dobio loptu, Gudurić je prihvata na asistenciju Dangubića i ponovo pogađa.

32' 59:75 Dangubić ubacuje trojku, Gudurić prodire uz čeonu liniju, kraj skamenjenih defanzivaca Olimpije i vodi Zvezdu ka još ubedljivijoj prednosti. Okorn traži novi tajm-aut-

31' 56:70 Kuzmić poenima otvara i poslednju deonicu. Krenuo je na zakucavanje, ali je pogotke morao da zaradi na liniji za slobodna bacanja.

- KRAJ TREĆE ČETVRTINE -

30' 56:68 I u završnici trećeg kvartala Kuzmić pogađa i ubacuje svoj 18. poen. Devet je postigao u prvom poluvremenu,a isto toliko sabaro je u ovoj deonici.

29' 53:66 Kuzmić postiže 16. poen i prestiže Jovića na listi strelaca. Posle njega među dvocifrene ulazi i Gudurić, desetim poenom. Crveno-beli u ovim trenucima igraju jako čvrstu odbranu. Kritični trenuci za Olimpiju, jer ne nalazi rešenje da prekine seriju Beograđana.

28' 53:63 Lazić i Simonović su se pridružili Joviću i Kuzmiću. Njihovim trojkama crveno-beli prvi put večeras odlaze na dvocifrenu razliku. Trener Olimpije Gašper Okorn traži tajm-aut.

27' 50:55 Džeferson pogađa i 11. slobodno bacanje, a Oliver na asistenciju Jankovića. Za to vreme, Jović i Gudurić asistiraju Kuzmiću pod koš, gde Dobojlija u ovim trenucima nalazi prostor za sebe,

26' 46:51 Joviću je ponovo dopušten šut i on je to ponovo kaznio. Njegova treća trojka iz isto toliko pokušaja. Odmah potom, Dženkins "pritiska" Džefersona i pravi četvrtu ličnu grešku.

25' 44:48 Posle nekoliko minuta - laki poeni crveno-belih. Kuzmić je izbio loptu Jankoviću, Jović je u kontri dodao do Simonovića, a on je položio za "plus 4". Nervozni minuti krila Zvezde, pa je dobio sudijsko upozorenje da će dobiti tehničku ako nastavi da se buni.

23' 44:46 Jović ponovo pogađa sa distance - ovaj put za dva. Na drugoj strani terena, Lazić pravi treći prekršaj i izlazi iz igre. Umesto njega na terenu je Dženkins.

22' 44:44 Ofanzivni skok, iznuđen faul i jedan pogodak Nemanje Dangubića sa linije penala. Opet je nerešeno.

21' 44:43 Daleka trojka Olivera, preko Simonovićeve ruke, za novo vođstvo domaćina.

Strelci:

OLIMPIJA: Oliver 4 (4 sk), Mulalić 2, Mesiček 7, Pelko 6, Milošević 2, Janković 6, Džeferson 14

ZVEZDA: Volters 2, Dangubić 3, Lazić 4, Simonović 3, Gudurić 8, Jović 10 (2/2 za tri), Kuzmić 9 (4 sk), Bjelica 4, Dženkins (3 lične greške)

Crvena zvezda mts pogodila je u prvom poluvremenu skoro 80 odsto šuteva za dva poena (11/14) i sabrala je pet timskih asistencija više od protivnika (12:7).

Oba tima pogodila su po četiri šuta za tri poena, izgubila po sedam lopti i sakupila po 12 timskih skokova.

- POLUVREME -

- Prvi deo meča zatvara Nikola Janković, promašenim šutem za tri poena posle kratke akcije Ljubljančana.

20' 41:43 Kontranapad Zvezde bez spuštanja lopte na parket u poslednjim sekundama. Volters je dodao loptu Guduriću, a on Joviću koji pogađa za novo vođstvo Beograđana. Tajm-aut Olimpija.

20' 41:41 Mesiček utrčava pod koš i polaže loptu o tablu pored Kuzmića. Radonjić zove tajm-aut na početku poslednjeg minuta.

19' 39:41 Mesiček pogađa šut za dva sa distance i donosi Olimpiji šansu da krene u još jedan napad, za novo vođstvo. Crveno-beli su se odbranili, a Volters napravio grešku u koracima. Tajm-aut.

18' 37:41 Druga trojka Jovića, a četvrta crveno-belih. Zajedno sa Gudurićem je vratio Beograđanima vođstvo, koje Džeferson iz dva pokušaja ne smanjuje na poen razlike.

16' 37:36 Džeferson iznuđuje faul Bjelice pri šutu za tri poena, pa realizuje sva slobodna bacanja i dovodi domaće u prvo vođstvo.

15' 34:36 Crveno-beli održavaju vođstvo, a Olimpija priključak. Gudurić je sada pogodio posle ofanzivnog skoka, a Pelko odgovorio četvrtom trojkom domaćina.

12' 31:32 Kontra Zvezde, atraktivna promena Simonovića i njegova asistencija za prve poene Voltersa. Odmah potom, Pelko pogađa trojku, a Volters gubi loptu i otvara kontru Oliveru.

11' 26:30 Na startu druge deonice - poeni Marka Gudurića. Na drugoj strani, iz ćoška pogađa i Oliver.

- Delegat je udaljio jednog gledaoca iz prvog reda na početku ovog kvartala.

- KRAJ PRVE ČETVRTINE -

10' 24:28 Džeferson pogađa jako težak šut u poslednjoj sekundi, odskokom u stranu. Olimpija realizuje poslednja dva napada u četvrtini pred odlazak na prvi odmor.

10' 20:28 Upisuje se i Gudurić, takođe šutem iz prvog kontakta, iz levog ćoška. Maksimalna prednost gostiju.

8' 18:25 Simonović se diže na šut za tri iz prvog kontakta i pogađa. Prva trojka crveno-belih. Posle njega, Bjelica "popravlja" promašaj Dženkinsa i ponovo donosi Beograđanima "plus 7"

6' 14:18 Olimpija izjednačuje (Janković), pa Lazić nalazi pukotinu u zonskoj odbrani "zmajčeka" dodavanjem za Kuzmića. Radonjić ubacuje Simonovića u igru, a centar Zvezde nastavlja da pogađa. Iz igre šutira 4/4.

5' 12:14 Mesiček pogađa trojku, pa Džefeson i Mulalić (uz faul) polaganje za seriju domaćina 7:2 Olimpija pušta šut igrača Zvezde na spoljnim pozicijama - Jovića i Dangubića.

4' 5:12 Poeni crveno-belih sa linije penala (Dangubić 1, Lazić 4) uz pogodak Jovića za dva sa distance donose crveno-belima prvu osetniju prednost. Domaći su svakim prekršajem slali goste na slobodna bacanja, u seriji Beograđana 7:0.

2' 5:5 Prve poene na utakmici postiže centar Zvezde Ognjen Kuzmić, zakucavanjem. Na drugoj strani "upisuje" se Nikola Janković, posle čega pogođene trojke razmenjuju Jović i Džeferson.

Crvena zvezda mts igra u Ljubljani za nastavak perfektnog skora.

Ekipa Dejana Radonjića od nedelje je u Sloveniji, gde će večeras u hali "Stožice" pokušati da produži seriju "jadranskih" pobeda na startu sezone i da ostane usamljena na vrhu tabele.

Naspram sebe, crveno-beli će imati slovenačkog domaćina, koji traži način da se pomeri sa začelja tabele.

Pratite meč u tekstualnom prenosu na MONDU:

Startne petorke:

OLIMPIJA: Džeferson, Mulalić, Mesiček, Janković, Oliver

ZVEZDA: Jović, Dženkins, Lazić, Dangubić, Kuzmić

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.