Izvor: MozzartSport.com, 01.Jun.2020, 17:41

Zvezda čista u slučaju Garsija: Las Palmas isplaćen 65 posto

Ostala je još jedna rata

Mnogo se u poslednje vreme priča o statusu argentinskog krila Matea Garsije u Crvenoj zvezdi. Dolazak Dejana Stankovića i eksplozija Željka Gavrića, uticale su da bivši član Las Palmasa i Arisa u drugom delu sezone kuburi sa minutažom.

Samo je sporadično dobijao šansu, ovog proleća odigrao je svega 87 minuta bez konkretnog učinka. Ne samo zbog igara i statusa kod Dejana Stankovića, omaleni Argentinac se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ovog proleća našao u žiži medija u domovini.

Njegov transfer u Crvenu zvezdu, vredan 2,2 miliona evra, konačan epilog će dobiti pred arbitražom FIFA. Las Palmas se obavezao da od transfera momka rođenog 1996. godine isplati 20 posto njegovom matičnom klubu Institutu (oko 400.000 evra, bez poreza).

Argentinski klub je dugo čekao taj novac, bio siguran da će uplatom Las Palmasa rešiti bar deo nagomilanih problema. Pojavile su se informacije o tome da Crvena zvezda duguje kluba sa Knarskog Ostrva, te da se Las Palmasu vezane ruke.

Međutim, prema saznanjima MOZZART Sporta Crvena zvezda je u dobroj meri isplatila transfer igrača koji je imao blistavu noć u Bernu, kada je postigao vodeći gol za srpskog šampiona protiv Jang Bojsa. Crveno-beli su na račun Las Palmasa uplatili već dve trećine dogovorenog obeštećenja. Ostala im je još jedna rata, koja će doći na naplatu ovog leta.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Dakle, na Marakani su mirni kada se povede reč o tužbi argentinskog Instituta. Odgovorni iuz Ljutice Bogdana smatraju da će problem biti rešen na relaciji Las Palmas – Instituto.

Kod ovakvih slučajeva postoje dva načina dogovora. Da se matični klub i prodavac (u ovom slučaju Las Palmas) dogovore da deo koji pripada Insitutu regulišu odmah, po dobijanju prve rate. Ili da proporcijalno uplatama iz Beograda, 20 posto novca Las Palmas prosleđuje timu iz Argentine.

Taj deo dogovora između Las Palmasa i Insituta nije poznat ljudima iz Zvezde. Oni tvrde imaju pokriće u dosadašnjim uplatama, i da nemaju razloga za brigu.

Spekuliše se da bi Mateo Garsija među prvima mogao da napusti Marakanu ovog leta. Gledajući trenutno stanje na tržištu Crvena zvezda će teško povratiti novac uložen u Argentinca. Grčki mediji su pisali da je Aris spreman da Crvenoj zvezdi ponudi 1,2 miliona evra. Međutim, generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je to kategorično demantovao, rekavši da je Garsija potreban klubu u novom napadu na Ligu šampiona.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.