Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2020, 21:28

Zvezda brza i ubitačna u tranziciji: Spidi je đavo! (VIDEO)

Crveno-beli sigurnom igrom slavili protiv kombinovanog tima Radničkog iz Niša – 3:0

Zadovoljstvo i osmeh na licu zbog još jedne sigurne pobede bez primljenog gola, oči pune zbog igre koja nagoveštava ozbiljan boljitak. Posebno, kada se povede reč o prethodnoj sezoni. Srpski šampion je još jednom pokazao autoritet u domaćem atara, pošto je bez većih problema slavio protiv defanzivno orjentisanog Radničkog iz Niša – 3:0 (2:0).

Rivali se ovog leta menjaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << računajući i pripremne utakmice, ali ne i glavni junaci na timskom posteru Dejana Stankovića. Više nije stvar početničke sreće, ni činjenice da ga rivali ne poznaju dovoljno. Ponovo je golom i asistencijama Srđan Spiridonović pokazao da ima štofa da izraste u jednog od najboljih igrača Crvene zvezde. Ako ne i najboljeg. Presingom, igrom licem ka golu, na kraju golom i asistencijom, Srbin iz Beča razneo je defanzivni sistem Radosava Bataka. Kada se tome dodaju više nego solidne partije Kataija, Veljka Nikolića i Ivanića, jasno je zašto Nišlije nisu imale ni promil šanse... Igra Crvene zvezde povremeno je imala obrise onog što se dugo čeka na Marakani. Prvi gol oslikao je majstorstvo Veljka Nikolića, drugi sposobnost transformacije tako potrebne za evropski nivo, a treći nepodnošljivu lakoću igre iz prve. Za prvenac Aleksandra Kataija.

Mnogo toga je bilo pozitivnog u igri Crvene zvezde od samog starta duela sa Radničkim, osim onog osnovnog – oštrice u samom špicu napada. Tvrd blok Radoslava Bataka, oličen u devetorici igrača unutar 30 metara, skratio je prostor za delovanje igračima srpskog šampiona. Međutim, ocrtale su se neke ideje Dejana Stankovića. Igrom iz prve, traženjem međuprostora i širenjem napada na Rodića i Gobeljića, Crvena zvezda je bila u stalnom višku. Ponovili su Katai i Spiridonović akciju iz duela sa Novim Pazarom, ali Borivije Ristić je već u semom minutu najavio vrlo solidnu veće i zvanje najboljeg igrača izmešane postave gostiju.

----------------------------------------------------------

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 3:0 (2:0)

/Nikolić 43, Spiridonović 46, Katai 77/

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Lazar Lukić

Žuti kartoni: Rodić (Crvena zvezda), Subotić (Radnički)

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić (od 78. Gajić) – Petrović (od 71. Sanogo), Nikolić, Ivanić (od 71. Vulić), Spiridonović, Katai (od 78. Krstović) – Tomane (od 46. Ben).

RADNIČKI (4-2-3-1): Ristić – Bjeličić, Stevanović, Šljivić (od 83. Dašić), Ćirković – Subotić (od 61. Petrović), Pejović – Živković, Pantelić, Mitrović (od 46. Gavrić),– Stojiljković (od 85. Spasić).

----------------------------------------------------------

U igri Crvene zvezde nije bilo ni mnogo pasova, prethodne godine karakteristike koja je užasno išle na nerve navijačima. Ponovo je Dejan Stanković imao nekoliko opasnih protagonista. Srđan Spiridonović je radio kao singerica, stalno pritiskao odbranu Radničkog, Katai je imao svoje “jedan na jedan” minijature, Nikolić i Ivanić su kao tandem bili stalno u višku i uzimali odgovornost. Bez obzira na šansu Stojiljkovića u 16. minutu, Radnički je dugo visio. Baš dugo. Međutim, buran temperament Dejana Stankovića čuo se do krova zapadne tribine Marakane posle dva loša prijema i pogrešna pasa Portugalca Tomanea. Igrao se 21. minut kada je mladi trener pogledao ka klupi i doslovce rekao:

“Krle (napadač Krstović), hajde na zagrevanje...”.

Ponovo bivši član Tondele nije bio u pravom tajmingu, ne iskoristivši broje centrašute, pre svega Kataija i Gobeljića. Kada je Borivoje Ristić odbranio još nekoliko živih lopti, a Degenek promašio zicer posle asistencije parnjaka iz centralnog dela odbrane Radovana Pankova.

Nije gorela, ali tenzija je tada počela da oseća na najvećem srpskom stadionu. Posebno što je Radnički uspeo da neutrališe Zvezdinu brzinu. Sve do 42. minuta. Tada je Spiridonović uradio sve što treba da bude konstanta jednog modernog krila. Okrenuo se licem ka golu, krenuo u prodoru, isporovocirao udavnjen i potom poslužio Nikolića na roglju šesnesterca. Lepi potezi Spiridonovića, ali umetnička četkica u tom trenutku bila je u rukama mladog veziste. Sjajno je naciljao i preciznom parabolom ostavio bez mogućnosti Ristića da reaguje.

Videlo smo u prvom poluvremenu još jedan detalj koji bi mogao da bude snažno oružje crveno-belih, posebno u Evropi. Radnički je izašao visoko i sučio se sa posledicama. Kontru su otvorili Rodić i Kataija, potom je završnici Ivanić nesebično poslužio Spiridonovića za drugi prvenstveni gol.

Ulaskom iskusnih Kojića i Gavrića, Radnički je postao ofanzivno ozbiljniji. Na mukama je bio Milan Borjan, pa je morao da ukori saigrače:

“Momci, nemoj da se za.....te, utakmica još nije gotova. Hajde svako da uzme igrača”.

Odlučio se Dejan Stanković da promeni napadača i ne pruži “grejs period” Tomaneu, ali je u špicu zaigrao El Fardu Ben. Odmah je uhvatio odličan volej, potom i zatresao mrežu, ali mu je pogodak opravdano poništen zbog nedozvoljne pozicije. Imao je El Fardu Ben i asistenciju ka Ivaniću, završnu lošom reakcijom bivšeg kapitena Vojvodine.

Zaslužio je Aleksandar Katai prvenac, imao je i pre gola nekoliko vrhunskih zalamanja. Nagradio ga je divnim pasom Spiridonović.

USKORO OPŠIRNIJE...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.