UŽIVO: Zvezda - Dinamo

Izvor: Mondo, 20.Jul.2018, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Zvezda - Dinamo

Jovančić se vodećim golom nagradio za dobru partiju. Milojević za premijerni meč Superlige obavio osam promena u odnosu na susret sa Spartaksom.

Crvena zvezda - Dinamo Vranje 1:0

/Jovančić 41/

Vojvodina - Mladost Lučani 1:1

/Fofana 13 - Dimić 29/

Sastavi

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Degenek, Babić, Terzić - Jovičić, Jovančić, Ebisilio - Jevtović, Meleg - Joveljić.

DINAMO: >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << U. Đurić - Ilić (od 50' Stanković), Pavišić, Tasić (od 46' Nedeljković), Vukajlović - N. Đurić, Onimisi, Sićović, Dimitrov - Antić, Suraka.

Vladan Milojević je, sasvim očekivano, odlučio da između dve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona odmori veliki broj standardnih prvotimaca.

Iz početne postave sa revanša protiv Spartaksa, u petak protiv Dinama igraju samo Degenek, Jovičić i Ebisilio.

Debituju nekadašnji golman Voždovca Zoran Popović i levi bek iz sopstvenog omladinskog pogona, 18-godišnji Aleksa Terzić, dok su Dušan Jovančić, Dejan Meleg i Milan Jevtović prvi put "starteri" na zvaničnoj utakmici.

Šansu je od prvog minuta dobio i perspektivni "špic" Dejan Joveljić, koji je prošle sezone dao tri gola u poslednja tri kola.

Podsećamo da crveno-beli u utorak od 20.30 dočekuju litvanskog prvaka Suduvu, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

U okviru prvog kola Superlige u petak igraju još Vojvodina i Mladost Lučani (od 13. minuta rezultat je 1:0).

Foto: MN Press

UŽIVO

43' ŠANSA! Đurić i treći put sprečava Jevtovića da se upiše u strelce, i to iz najpovoljnije pozicije do sada.



Izvor: Youtube/MONDO portal

41' GOL - 1:0! Dušan Jovančić! Miloš Degenek je posle kornera zahvatio loptu glavom, ona je na opšte iznenađenje završila na stativi, a odbitak je Jovančić ne toliko jakim, ali veštim udarcem sa 15 metara poslao u donji desni ugao.

39' ŠANSA! Polukontra Zvezde završena je šutom Jevtovića iskosa sa leve strane, a Đurić je drugi put na meču izašao kao pobednik iz njihovog duela "1 na 1".

32' Jovančić se nameće kao glavni kreator Zvezdine igre na ovoj utakmici. Proigrao je Joveljića lepom dubinskom loptom, ali Đurić je na vreme istrčao i mladi napadač nije uspeo da izvuče više od kornera.

23' Zvezda sve jače pritiska Dinamo, čija odbrana je nekoliko puta smušeno i prestrašeno intervenisala. Ovog puta je lopta došla na nogu Babiću, čiji prizemni udarac sa sedam-osam metara brani Đurić.

19' STATIVA! Sada crveno-beli nisu imali sreće. Dušan Jovančić je imao nekoliko opcija u obećavajućem napadu, odlučio je da šutne sa 22-23 metra i umalo pogodio cilj.

16' ŠANSA! Uroš Đurić istrčava i nogom brani udarac Milana Jevtovića, nakon što su gosti izgubili loptu ispred svog kaznenog prostora.

8' Zvezda je izvela nekoliko relativno opasnih napada, kao i prva dva kornera, ali bez ozbiljnijeg šuta na gol.

Foto: MN Press

2' STATIVA! Ali ne za Zvezdu, nego za Dinamo. Napadač Gane Zakarija Suraka iskoristio je brisan prostor, pobegao Degeneku i snažnim šutom iskosa sa leve strane uzdrmao okvir gola.

- Pre početka utakmice odata je počast nedavno preminulim Goranu Bunjevčeviću i Branimiru Babarogiću.

- Odziv navijača je u skladu sa pretpostavkom da će Zvezda ostvariti rutinsku pobedu i da je ovaj meč "nužno zlo" između dve važnije i atraktivnije utakmice. Na tribinama stadiona "Rajko Mitić" prisutno je nekoliko hiljada gledalaca.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.