Zvezda - Čukarički 0:0

Izvor: B92, 11.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda - Čukarički 0:0



Fudbaleri Crvene zvezde i Čukaričkog odigrali su bez golova - 0:0, u poslednjoj utakmici prvog kola Meridijan Superlige. Novi trener Zvezde Milorad Kosanović napravio je nekoliko promena u ekipi u odnosu na mečeve protiv Levadije, prvi put je zaigrao i Frenklin Salas, ali ni to nije bilo dovoljno da Zvezda dođe do trijumfa na startu šampionata Srbije.

Na teškom terenu u prvom delu je viđeno samo par poluprilika za domaćina, a najbolju je u poslednjem minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imao mladi Filip Đorđević kada je pogodio stativu. U 22. minutu Salas je imao dobru priliku da debituje golom, ali je njegov udarac sa desetak metara golman Čukaričkog Isailović odbranio.

Početkom drugog poluvremena domaći fudbaleri zaigrali su nešto angažovanije, a već u 47. minutu Filip Đorđević je imao novu priliku, ali je njegov udarac glavom, nakon centaršuta Koromana sa desne strane, Isailović odbranio. U ekipi sa Marakane je od 46. minuta zaigrao i Milanko Rašković koji je zamenio Frenklina Salasa.

"Crveno-beli" su i u nastavku meča vršili pritisak na gol Čukaričkog, ali su jedine ozbiljnije situacije ispred gola gostiju viđane samo nakon prekida. U 68. minutu Kosanović je napravio i drugu izmenu kada je Milijaša zamenio "Mao" Molina.

U poslednjem minutu utakmice Filip Đorđević je imao možda i najbolju priliku na utakmici, ali je iz dosta dobre pozicije sa oko 10 metara iskosa sa desne strane šutirao preko gola, pa je na kraju ostalo 0:0.

Crvena zvezda: Ranđelović, Anđelković, Milijaš, Koroman, Tutorić, Bronovicki, Lukaš, Gaj, Salas, F.Đorđević, Kastiljo.

Čukarički: Isailović, Ninkov, Poledica, Višnjić, Tubić, Perić, Ćulum, Blažić, Dobrašinović, Popović, Marjanović.

Kosanović: "Bodovi izgubljeni, pomak očigledan"

Trener Zvezde Milorad Kosanović posle utakmice nije bio nezadovoljan nastupom svog tima.

"Izgubili smo dva boda i to svakako nije dobro, ali sam zadovoljan pomakom u igri. Posebno se to odnosi na drugo poluvreme, kada smo igrali brže, vršili pritisak i probijali po bokovima. Stvorili smo određeni broj šansi, problem je samo u tome što ih nismo iskoristili", rekao je Kosanović posle meča.

Trener šampiona Srbije kaže da Zvezda mora da igra mnogo otvorenije nego do sada.

"Ja nisam pristalica taktike sa 9 igrača u odbrani, i tako nećemo igrati ni u Glazgovu. Ne znači to da će, recimo, Anđelković igrati otvoreno kao u ovom meču, ali očekujem od njega da iskoristi svaku priliku za prodor. Kad igramo u Beogradu, moramo da imamo najmanje dva isturena napadača, uz još dvojicu koja im asistiraju. Videli ste kako izgleda prvo poluvreme, kada Đorđević nije mogao sm da se nosi sa zgusnutom odbranom protivnika. To se mora promeniti".

Kosanović je potvrdio da je zadovoljan igračima koji su mu na raspolaganju.

"Salas još nije potpuno spreman za utakmice, ali sam veoma zadovoljan načinom na koji je igrao Molina, posebno u poslednjih 20 minuta. Na njega možemo računati u potpunosti. Barkosa treba uvesti lagano, a Bronovicki je kvalitetan igrač, ali se još uvek nije prilagodio. Dodao bih da su Kastiljo i Gaj igrači visoke klase. Isto važi i za Koromana".

Konačno, Kosanović je objasnio zašto u sastavu nije bilo Dejana Milovanovića i Dušana Baste, standardnih članova tima, koji su na početku sezone totalno van forme.

"Ta deca su potpuno ubijena tempom. Oni već nekoliko godina nemaju odmor, čim se završi sezona idu na pripreme i takmičenja reprezentacija, posle toga dobiju maksimalno 5 dana odmora, i onda sve ispočetka. Da imamo vremena, ja bih im dao još odmora, 15 do 20 dana. Videću kako ću to uklopiti sa obavezama. Takođe, moram utvrditi odmah kakva je situacija sa Trišovićem, jer se takođe radi o igraču sa velikim potencijalom, ali očigledno da u nečemu postoji problem", zaključio je Kosanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.