Zverev: Sve zavisi od mene

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 23:24

Zverev: Sve zavisi od mene

Aleksander Zverev još traži put ka povratku u nekadašnju formu, a ove nedelje igraće na Mastersu u Madridu.

Nemački teniser je prošle sezone tamo igrao u finalu u kom je izgubio od dtugog igrača sveta, Karlosa Alkarasa.

Zverev je pred start turnira rekao kako se nada da će i ove sezone imati dobru seriju mečeva ne terenima centra Kaha Mahika.

"Velike pobede koje sam ima pokazuju koliko stvarno mogu kada sam na sto odsto. Sve je u tome da se vratim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na taj nivo. Znam kakav sam bio kao igrač i znam da mogu da se vratim na tu poziciju. Koliko će mi trebati vremena? To zavisi od mene, ali i od Boga, na neki način. Videćemo šta će biti", kaže Aleksander.

Ono što je apostrofirao kao važno je da počne konačno da dobija mečeve koji su rezultatski neizvesni.

"U nekim nedeljama osetim da sam tako blizu čak i da ponovo osvojim turnir. Ponekad, kao u Indijan Velsu, osetim da mogu da prođem i Medvedeva i da igram u finalu sa Alkarasom. U Monte Karlu je bila ista stvar. Imate uvek nedelje poput one u Majamiju gde sam imao manju povredu ili u Minhenu, gde nisam igrao najbolji tenis. I tada osetite da ste baš daleko", zaključio je Zverev.

U prvom kolu u Madridu je bio slobodan, a u drugom mu je protivnik Španac Roberto Karbaljes Baenja, protiv kog će igrati prvi put u karijeri.

On je u prvom kolu pobedio Belgijanca Davida Gofana, 6:4, 6:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.