Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2021, 21:13

Zvanično: UEFA pokrenula postupak protiv Zvezde zbog rasizma, uvreda i kršenja Kovid protokola

Istraga je završena, a otvoren disciplinski postupak protiv Crvene zvezde

Uvrede neodgovornog pojedinca koji je imao privilegiju da uživo gleda duel Crvene zvezde i Milana u šesnaestini finala Lige Evrope nisu promakle ljudima iz UEFA.

Umesto da uživa u fudbalu zajedno sa još nekoliko desetina onih koji su mogli da iz loža stadiona Rajko Mitić gledaju uzbudljivu prvu utakmicu dvomeča beogradskog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i milanskog tima, jedan od gledalaca vređao je Zlatana Ibrahimovića, a zbog toga će ispaštati klub. Sada je to i zvanično, pošto je UEFA sapštila da je istraga završena i pokrenut disciplinski postupak protiv crveno-belih.

Zvezdi se na teret stavljaju rasističko ponašanje, provokativno i uvredljivo navijanje i kršenje Kovid 19 protokola (paragrafi 4, 6 i 17.1.7, koji se, između ostalog, odnose na socijalno distanciranje i higijenske mere među gledaocima i u novinarskoj loži).

Podsetimo, neprijatna scena viđena je posle pogotka Rosonera koji je Ibrahimović proslavio na tribinama sa ostalim rezervistima, a nakon uvreda Crvena zvezda je uputila javno izvinjenje Šveđaninu i istakla da će u saradnji sa nadležnim organima pronaći pomenutog pojedinca i insistirati da snosi sve posledice takvog ponašanja.

Zvezda je prethodnih godina neretko bila na tapetu UEFA, a poslednji put bilo je to zbog skandiranja na utakmici sa Suduvom i blokiranih prolaza na tribinama u avgustu 2018. godine. Crveno-beli su tada na osnovu članova 14 i 38 kažnjeni igranjem utakmice protiv Salcburga bez prisustva publike, uz novčanu packu u visini od 72.000 evra. Kazna u kvalifikacijama za Ligu šampiona dogodila se samo šest meseci nakon što su crveno-beli bili uslovno kažnjeni pred šesnaestinu finala Lige Evrope protiv CSKA kada je Beograđanima takođe pretilo igranje pred praznim tribinama.

,

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

SADA JE ZVANIČNO: UEFA pokrenula postupak protiv Zvezde, osim zbog rasizma, crveno-beli na tapetu još zbog dve tačke!

Izvor: HotSport.rs, 03.Mar.2021

Evropska fudbalska federacija pokrenula je postupak protiv Crvene zvezde.. The post SADA JE ZVANIČNO: UEFA pokrenula postupak protiv Zvezde, osim zbog rasizma, crveno-beli na tapetu još zbog dve tačke! appeared first on HotSport.

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.