Zvanično: Saudijci povukli kandidaturu za suorganizaciju Mundijala 2030.

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 13:22

Zvanično: Saudijci povukli kandidaturu za suorganizaciju Mundijala 2030.

Posle povlačenja Egipta, na isti korak se odlučile i zemlja koja poslednjih meseci ulaže enormne sume novca u razvoj fudbala.

Saudijska Arabija, Egipat i Grčka su maltene do juče bile jaki kandidati da organizuju Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine međutim od realizacije tog plana neće biti ništa.

Pošto se Egipat povukao, isto je uradila i Saudijska Arabija koja je preko ministra spoljnih poslova Faisala bin Farhana Al Sauda, obavestila predstavnike obe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlje, i Grčke i Egipta, da ta zemlja odustaje od velikog projekta.

Na taj način je u prvi plan iskočila kandidatura tri države Španije, Portugalije i Maroka za organizaciju Svetskog prvenstva 2030.

Do sada, FIFA trenutno računa na samo dve kandidature za organizaciju najveće fudbalske smotre za šest godina. Pored Španije, Portugalije i Maroka u igri je i Južnoamerička kombinacija Argentina, Čile, Urugvaj i Paragvaj.

Svetska fudbalska federacija će u septembru naredne godine izabrati domaćina Mundijala.

Naredno Svetsko prvenstvo, kao što je poznato, organizuju SAD, Kanada i Meksiko - na programu je 2026. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.