Izvor: MozzartSport.com, 02.Okt.2020, 19:36

Zvanično: Roma dobila napadača na dve godine, uz duplu opciju otkupa za 15.000.000 i 20.000.000 evra

Vučica je došla do mladog golgetera, koji bi mogao da eksplodira u novoj sredini. Stoga bi ovo mogao da bude izuzetan posao Rimljana uz prilično skromno ulaganje

Borja Majoral je novi napadač Rome! Španski golgeter stiže iz Real Madrida na dvogodišnju pozajmicu, a Vučica će imati dve opcije njegovog otkupa. Ukoliko se Rimljani tokom prve sezone odluče da ga otkupe od Reala to će moći da učine za sumu od 15.000.000 evra, dok će naredne obeštećenje iznositi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 20.000.000. U tom slučaju bi automatski bio aktiviran ugovor do 30. juna 2025. godine.

Majoral (23) je pored ovog potpisa dobio i produžetak ugovora sa Real Madridom na još godinu dana ili do leta 2023. godine, pošto mu je prethodni isticao godinu dana ranije.

Vučici je bio neophodan alternativni napadač za Edina Džeka, ali i neko ko bi možda baš u tom periodu bio sposoban da preuzme ulogu neprikosnovenog golgetera iz Bosne i Hercegovine. Majoral je dete Reala, ali je baš kao i većina njegovih saigrača iz omladinskog pogona sreću morao da traži po nekim drugim sredinama. Prošle sezone igrao je na pozajmici u Levanteu, gde je zabeležio 36 nastupa u svim takmičenjima i postigao devet golova.

"Srećan sam što sam napokon ovde. Bili su to prilično užurbani danai, ali je najvažnije je da se završilo na najbolji način. Čast je braniti boje istorijskog kluba poput Rome. Zahvalan sam novom klubu na trudu koji je uložio, daću sve za ovaj dres i nadam se pružiti zadovoljstvo našim navijačima", rekao je Majoral.

Vučica je došla do mladog napadača, koji bi mogao da eksplodira u novoj sredini. Stoga bi ovo mogao da postane izuzetan posao uz prilično skromno ulaganje.

"Sa Borhom Majoralom dobijamo talentovanog fudbalera koji je odrastao u prestižnoj školi Real Madrida. Uprkos mladim godinama on je već stekao važno iskustvo. Bio je u situaciji da odluči da li će ostati u Madridu ili doći kod nas. Izabrao je Romu i to nas čini ponosnima", naveli su u Rimu.

Proteklih dana Vučica se interesovala i za Luku Jovića, ali je Majoral bio daleko izvodljivija opcija kada je u pitanju potencijalni otkup igrača. Ovo takođe znači da će mladi srpski golgeter i definitivno ostati na Santijago Bernabeuu kao alternativa ili deo tandema sa Karimom Benzemom.

???? Benvenuto all'#ASRoma, @Mayoral_Borja ???????? pic.twitter.com/cjduS9rUo1

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.