Zvanično – Pažin u FMP

Izvor: B92, 14.Nov.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično – Pažin u FMP

Mladi reprezentativac Srbije Đorđe Pažin je potpisao trogodišnji ugovor sa FMP Železnikom, objavio je taj klub.

U saopštenju je navedeno da on pokriva više pozicija u timu, da je visok dva metra i da se smatra jednim od najvećih talenata u Evropi među igračima koji su rođeni u 21. veku.

“Pažin je rođen u Ćupriji 31.marta 2001.godine, prethodne dve sezone nastupao je za ekipu Partizana NIS, a prelazak u redove KK FMP još jedna je potvrda da najtalentovaniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mladi igrači vide naš klub kao idealnu sredinu da se na pravi način košarkaški razvijaju.

Pažin je sa selekcijom Srbije do 16 godina osvojio bronzanu medalju na EP 2017.godine u Podgorici, prošao je sve mlađe selekcije naše zemlje, a kao veliki talenat čiji su kvaliteti primećeni i van granica Srbije, već sa 14 godina nastupao je za mlađe selekcije madridskog Reala, i kasnije italijanske „Stela Azzure“. Učestvovao je na kampu „Košarka bez granica“ 2018. godine, a iste sezone je bio i MVP juniorske ABA lige u kojoj je ubacivao preko 27 poena po utakmici.

Odlikuje ga izvanredna napadačka igra, a svoj veliki talenat nastaviće da razvija u redovima KK FMP koji od Đorđa očekuje puno u godinama koje dolaze.

Dolaskom Đorđa Pažina, i ranijim angažmanom Marka Pecarskog, KK FMP je I ove sezone nastavio višegodišnju politiku kluba da dovodi mlade i talentovane igrače koji predstavljaju budućnost srpske košarke“, navedeno je u saopštenju.

Uz saopštenje je medijima prosleđena i odluka Komisije za takmičenje Košarkaškog saveza Srbije kojom je Pažin dobio status slobodnog igrača, 14. novembra ove godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.