Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2021, 20:44

Zvanično: Milanovo treće pojačanje - odbačeno Čelsijevo dete

Rosoneri imaju opciju otkupa od 25.000.000 evra

Milan je potpisao treće pojačanje ove zime! Posle Sualija Meitea i Marija Mandžukića, novi fudbaler Rosonera je - Fikajo Tomori!

Baš kako je i najavljivano prethodnih dana, mladi štoper Čelsija postao je treće i verovatno poslednje Milanovo pojačanje u januarskom prelaznom roku. Stefano Pioli je tražio, Paolo Maldini obezbedio pojačanje koje je bilo u skladu sa finansijskim mogućnostima. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Tomori će narednih šest meseci pokušati da se izbori za ostanak na San Siru i posle leta, mada će Rosoneri za taj luksuz morati da izdvoje 25.000.000 evra. Toliko, naime, iznosi otkupna klauzula koju su dva kluba dogovorili uoči Tomorijeve selidbe u Italiju. Milan je za šestomesečnu pozajmicu platio milion evra.

Tomori je tako konačno uspeo da pobegne iz sredine gde je praktično bio ugušen zbog prevelike konkurencije. Koliko je to zapravo tačno najbolje govori podatak da je i u utakmici trećeg kola FA kupa protiv Morkama odigrao samo deset minuta. Jednostavno, teško je mogao do minuta kraj Tijaga Silve, Kurta Zume, Antonija Ridigera i Andreasa Kristensena.

Tako se nastavila dugogodišnja tužna priča momaka poteklih iz Čelsijeve akademije koji su prerano otpisani, iako je Tomorija u prvi tim uveo upravo Frenk Lampard u ono vreme kada je klubu bilo zabranjeno da dovodi pojačanja. Iako je ostavio solidan utisak, nije bio u Lampardovim planovima za ovu sezonu.

Novopečeni engleski reprezentativac stigao je u Milan praktično kao iznueđeno rešenje jer je prva meta bio Mohamed Simakan. Transfer mladog francuskog štopera u poslednji čas pokvarila je povreda kolena, zbog čega je morao na artroskopiju i neće biti u pogonu naredna dva meseca. Milanu je bilo potrebno pojačanje koje će odmah moći da pomogne u realizaciji obaveza, pa je Simakanov transfer propao. Tomori nije igrao mnogo, svega 400 minuta od početka sezone u svim takmičenjima, ali je u očima Paola Maldinija viđen kao neko ko može da napravi razliku.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.