Izvor: MozzartSport.com, 15.Jan.2021, 23:50

Zvanično: Milan doveo prvo pojačanje, još štoper i Mandžukić za 1.800.000 evra

Rešeno pitanje zadnjeg veznog

Milan je napokon doveo prvo pojačanje ove zime.

Novi član Rosonera je francuski vezista Sualiho Meite. Igra kao centralni ili zadnji vezni, a stigao je iz Torina na pozajmicu vrednu 1.000.000 evra plus opciju da ga Milan može otkupiti narednog leta za dodatnih 7.000.000 evra i bonuse od 1.000.000 evra.

Dugo je Milan lutao u potrazi za pojačanjem u veznom redu gde je preveliki teret pao na samo četvoricu igrača ( >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kesi, Benaser, Tonali i Krunić) koji se rotiraju na dva starterska mesta pa je povremeno morao da uskače i desni bek Kalabrija. Prva želja Rosonera je bio Bubakari Sumare iz Lila ali je bio preskup (35.000.000 evra). Opcija B je bio 19-godišnji Kuadio Kone iz Tuluza oko kojeg su se Rosoneri cenjkali danima, da bi im ga ispred nosa preotela Borusija Menhengladbah koja je sa ponudom od 10.000.000 evra dogovorila transfer za sledeće leto, a do tada će Kone ostati na pozajmici u Tuluzu.

I tako se Milan okrenuo ka Torinu i Sualihu Meiteu koji je pre dve i po godine došao u Seriju A iz Monaka za 11.500.000 evra. Bio je standardan, odigrao 94 meča, sakupio 6.650 minuta i postao jedan od cenjenijih zadnjih veznih u ligi. Statistički podaci kažu da je uz Benasera i De Pola bio jedini igrač u Seriji A koji je u prethodne tri sezone Serije A imao 60 presečenih pasova i 100 driblinga. U mnogim statističkim kategorijama poput pas igre i duel igre je među desetak najboljih vezista u ligi. Zbog toga je verovatno i zapao za oko Rosonerima.

Official Statement: Soualiho Meïte ➡ https://t.co/iX9r2oiulr

Comunicato Ufficiale: Soualiho Meïte ➡ https://t.co/iXAv2cokgN #ReadyToUnleash #SempreMilan pic.twitter.com/PT2pakCVUM

Na Meiteu će sada biti da se do kraja sezone izbori za stalan angažman u Milanu i natera Rosonere da ga otkupe. Svakako će biti od velikog značaja treneru Pioliju za rotaciju u veznom redu. Možda već u sledećem meču na Sardiniji s obzirom da je Benaser povređen, a da je Krunić pozitivan na korona virus.

Meite neće biti jedino pojačanje Rosonera ovog leta. Čekaju se štoper i napadač.

Glavna meta za štopera je bio Mohamed Simakan iz Strazbura ali nije došlo do dogovora. Milan je nudio 14.000.000 i 3.000.000 kroz bonuse, Strazbur je insistirao na 20.000.000 evra, potom se uključio i Lajpcig a na kraju se igrač povredio i osustvovaće sa terena dva meseca. Ako ne ode u Lajpcig koji ga vidi kao Upamekanovog naslednika, moguće je da Simakan narednog leta dođe u Milan.

Rosoneri su se okrenuli drugim metama za štopera i u prvi plan je iskočila pozajmica Fikaja Tomorija iz Čelsija. Uz opciju otkupa na leto za 30.000.000 evra. Njega je Lampard potpuno precrtao i traži mu se klub, pa je moguće da se preseli na pozajmicu na San Siro. S tim što su male šanse da Milan na leto plati pomenutu potkupnu cenu. Tomorija traži i Njukasl, ali on ima verbalni sporazum sa Rosonerima i želi na San Siro. Krajnja alternativa za štopera je Loik Balde iz Lansa.

A blizu Milana je i hrvatski napadač Mario Mandžukić koji je slobodan posle raskida ugovora sa katarskim Al Duhailom, a poslednji takmičarski meč je odigrao pre 10 meseci. Njega je Paolo Maldini lično zvao i imaju usmeni dogovor. Hrvat je pristao na šestomesečni ugovor vredan 1.800.000 evra a ostaje da se urade još neki fizički i lekarski testovi kako bi se Milan uverio da je Hrvat u dobrom stanju s obzirom na dugačku pauzu. Mandžukić je zbog Milana odbio četiri druge ponude među kojima su bile one od Bešiktaša, CSKA Moskve, Selte...

To bi bilo sve od Milana za ovaj prelazni rok, a što se odlazaka tiče, radi se pozajmici desnog beka Andree Kontija kojeg žele Parma i Fiorentina.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.