Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2020, 14:17

Zvanično: Miha potpisao novi ugovor!

Srpski trener dobio veliko poverenje

Sada je i zvanično: Siniša Mihajlović imaju dugoročne planove. Italijanski klub je potvrdio da je sa srpskim trenerom produžio ugovor do 2023. godine. Aktuelni mu je trajao do leta 2022. ali je Bolonja rešila da potvrdi namere i ozbiljnost ovim gestom.

Mihajlović je samostalnu trenersku karijeru započeo baš u Bolonji 2008. godine kada je usred sezone preuzeo tim koji je bio u krizi. Vodio je Bolonju na 22 utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i pred kraj sezone dobio otkaz. Put ga je dalje vodio preko Katanije, Fiorentine, reprezentacije Srbije, Sampdorije, Milana i Torina do povratka u Bolonju kada je u januaru prošle godine nasledio smenjenog Filipa Inzagija. Uspeo je da skoro optisan tim potpuno oživi i da izbori opstanak u velikom stilu. Tada je dobio poverenje da potpiše ugovor do 2022. godine vredan 3.000.000 evra po sezoni.

Ubrzo posle potpisivanja dugoročnog ugovora sa Bolonjom, Mihajlović je obznanio da boluje od leukemije i morao je da se povuče iz fudbala na neko vreme dok se lečio i oporavljao. Povremeno je vodio ekipu dok nije bio na terapijama, a prošlog maja je saopštio da je uspešno završio period lečenja i da može potpuno da se posveti fudbalu i trenerskom poslu.

Mihajlovićeva Bolonja se trenutno nalazi na desetom mestu na tabeli, a rukovodstvo kluba ima ambiciozne planove da u narednim godinama sa srpskim stručnjakom izađe na evropsku scenu. U prilog tome govore i namere Bolonje da ostvari treneru želje u vidu dovođenja zvučnih veteranskih imena poput Zlatana Ibrahimovića i Aleksandra Kolarova kojima se na Dal Ari i dalje nadaju.

Miha i Bolonja su definitivno priča koja ima budućnost.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.