Izvor: MozzartSport.com, 17.Maj.2021, 17:17

Zvanično: Mančini na kormilu Italije do 2026.

"Želimo da negujemo entuzijazam italijanskih navijača, sada težimo da osvojimo trofej koji godinama nedostaje i moramo da se istaknemo", rekao je predsednik fudbalskog saveza Azura Gabrijele Gravina na ozvaničenju

Šuškalo se prethodnih dana, ovog popodneva je postalo i zvanično: selektor reprezentacije Italije Roberto Mančini produžio je ugovor sa Azurima do 2026. godine.

Produžetak saradnje sa nekadašnjim trenerom Mančester Sitija saopštio je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina, što znači da će Mančini predvoditi Azure na još dva Evropska i dva Svetska prvenstva. Naravno, ukoliko za svako od njih izbori učešće kroz kvalifikacije.

Za predstojeće Evropsko, koje će početi širom Starog kontinenta za dvadesetak dana, već jeste, a na dobrom je putu da isto učini i za Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine, pošto posle tri utakmice ima stopostotan učinak, bez primljenog gola.

"Želeli smo da damo kontinuitet našem radu. Pored osvajanja trofeja, postoji i projekat na kojem treba raditi. Mančini je sjajno radio dve godine i napredak na ovom projektu bio je dužnost iz poštovanja prema Savezu i navijačima. Želimo da negujemo entuzijazam italijanskih navijača, sada težimo da osvojimo trofej koji godinama nedostaje i moramo da se istaknemo. Bez previše razmišljanja ako se to ne dogodi, jer na kraju samo jedan tim pobeđuje”, rekao je Gravina.

Mančini je na kormilo Italije stigao pre tri godine, nakon što Azuri nisu uspeli da se kvalifikuju na Svetsko prvenstvo u Rusiji, i uspeo da povrati veru navijačima da ove godine mogu do evropskog trona, prvog još od 1968. Od tada je italijanska reprezentacija još dva puta stizala do finala, ali su je na poslednjem koraku zaustavljali Francuzi i Španci.

Italija će na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati u Grupi A sa Turskom, Velsom i Švajcarskom.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.