Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2020, 12:21

Zvanično: Hauge je Milanova nagazna mina

Norvežanin promovisan

Milan je i zavnrično potvrdio još jedno letnje pojačanje. Norveško krilo Jens Peter Hauge je potpisao ugovor sa Rosonerima na pet godina, a Bodo Glimt je od obeštećenja inaksirao 5.000.000 evra. Zadužio je dres a brojem 15 koji je u Milanu nekada nosio Jon Dal Tomason.

Malo je reći da je Hauge iznenađenje u ovom prelaznom roku. Za njega do pre sedam dana skoro da niko nije čuo... Ali mladi Norvežanin >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je ostavio toliko utisak na Rosonere u međusobnom okršaju kvalifikacija za Ligu Evrope prošlog četvrtka da su odmah posle utakmice počeli da pregovaraju o njegovoj kupovini. Kasnije su isplivale informacije da su ga pratili prethodnih šest meseci i da su se prošlog četvrtka samo dodatno uverili u njegove kvalitete.

Milan je prvo nudio 4.000.000 evra, Bodo tražio 6.000.000 i našli su se na pola puta. Igrač je bio taj koji je forsirao transfer jer nije želeo da propusti ovakvu priliku.

Hauge bi mogao da nagazna mina u ovoj sezoni. Ili za Milan ili za njegove protivnike. Može da eksplodira kao što je to bio slučaj sa Kuluševskim u Parmi prošle sezone, a može i da se pokaže kao još jedna loša „low cost“ ideja Rosonera.

Karakterišu ga dobra igra „jedan na jedan“, brzina, jak šut i smisao za asistencije. Protiv Milana je nedavno namestio i dao po gol. Sve to je pokazaivao igrajući za Bodo, ali Milan i Serija A su ipak druga dimenzija. U Italiji ga čekaju znatno teži protivnici i odbrane nego u Norveškoj.

Očekuje se da Hauge bude na klupi Rosonera već za vikend protiv Specije. Njegova prirodna pozicija u Milanovom sistemu 4-2-3-1 je levo krilo. Rosoneri tu imaju Rebića koji je povređena, a po potrebi levo mogu da igraju Čalhanoglu, Braim Dijas pa i Salemakers koji je prirodno desno krilo. Kako god, trener Pioli je dobio opciju više u napadu, a Haugeov transfer znači i da je Milan zaboravio na snove o Federiku Kjezi kao transfer bombi u finišu prelaznog roka.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.