Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2021, 14:11

Zvanično: Dragan Bajić preuzeo Makedoniju

Iskusni trener Igokee će na novoj poziciji debitovati u avgustu, kada Makedonce očekuju mečevi u drugom krugu pretkvalifikacija za Svetski kup 2023. godine

Košarkaški savez Makedonije imenovao je Dragana Bajića za novog selektora muške seniorske reprezentacije. Poznati strateg i aktuelni trener Igokee na mestu selektora je zamenio Aleksandra Todorova, koji je Makedonce vodio u kvalifikacijama za Eurobasket 2022.

"Veliko hvala čelnicima Federacije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na poverenju. Svakom treneru je čast da bude selektor neke reprezentacije. Drago mi je što su ljudi poput Antića i Gečevskog, koji su kao igrači radili sa vrhunskim stručnjacima, odlučili da me izaberu. Imam puno energije i želje da zajedno napravimo dobar posao. Voleo bih da ostanem deset godina. Rano je da govorimo o detaljima, ali svi igrači će dobiti priliku da igraju, a mi ćemo pokušati da izvučemo najbolje iz njih i da budemo najbolji što možemo. Kao trener želim da budem poput porodice i da dišemo kao jedan", rekao je Bajić na promociji.

S obzirom na to da se Makedonci nisu plasirali na Evrobasket koji je sledeće godine, prvi izazov koji Bajića čeka na poziciji selektora biće drugi krug pretkvalifikacija za Svetski kup 2023, zakazan za avgust ove godine u kojima će učestvovati Austrija, Belorusija, Danska, Island, Letonija, Crna Gora, Portugalija, Rumunija, Slovačka, Švedska i Švajcarska.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Dragan Bajić zvanično selektor Severne Makedonije

Izvor: B92, 19.Apr.2021

Srpski trener Dragan Bajić od danas je i zvanično novi selektor košarkaške reprezentacije Severne Makedonije...Na predstavljanju novog selektora, direktor Košarkaške federacije Severne Makedonije (KFSM) Todor Gečevski izrazio je zadovoljstvo angažmanom Bajića, ističući da očekuje da će ostati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.