Zvanično – Dembele je novi igrač Pari Sen Žermena VIDEO

Izvor: B92, 12.Avg.2023, 11:34

Zvanično – Dembele je novi igrač Pari Sen Žermena VIDEO

Francuski fudbaler Usman Dembele (26) prešao je iz Barselone u Pari Sen Žermen što je sada i zvanično završeno posle objave transfera rancuskog šampiona.

Dembele je potpisao petogodišnji ugovor sa "Svecima".

Francuski reprezentativac i svetski prvak sa ovom selekcijom napustio je Barselonu posle šest sezona.

Tamo, ipak, nije ispunio očekivanja o čemu govore i brojke koje su, najblaže rečeno, skromne - na 127 utakmica postigao je 24 golova. Mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više se očekivalo od Francuza koji je sada dobio šansu da u drugom velikom klubu pokaže da nije, kako su ga mnogi etiketirali, precenjen fudbaler.

Pari Sen Žermen će Barseloni na ime obeštećenja za Debelea uplatiti 50 miliona evra.

Nije prvi put da Parižani "uzimaju" najbolje od Barselone.

Još 2017. godine Nejmar je u tada najvećem transferu u istoriji fudbala prešao u Pariz za 222 miliona, a 2021. godine i Leo Mesi je krenuo istim putem iz Katalonije.

Pari Sen Žermen, ipak, i dalje ima veliki problem koji se zove Kilijan Mbape, jer prva zvezda tima ne želi da potpiše novi ugovor, a već je obavestio čelnike kluba da namerava da ide narednog leta - tad bi se to desilo bez obeštećenja - što je dve strane dovelo u vrlo neugodnu poziciju.

Pre svega to je gotovo mat pozicija za Parižane, koji su sa transferom Dembelea makar našli alternativu Mbapeu kada ovaj napusti klub, što je više nego izvesno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.