Zvanično: Argentinac nova desetka Liverpula

Izvor: B92, 08.Jun.2023, 12:34

Zvanično: Argentinac nova "desetka" Liverpula

Engleski Liverpul kompletirao je dugo najavljivani transfer Aleksisa Mekalistera iz Brajtona.

Mekalister na Enfild stiže za 40 miliona evra, a potpisao je petogodišnji ugovor sa "crvenima".

Argentinac je bio centralna figura Brajtonovog istorijskog plasmana na šesto mesto Premijer lige i prvi plasman u Evropu od osnivanja kluba.

"Neverovatan osećaj. Ostvarenje sna i jedva čekam da počnem", rekao je 24-godišnji Mekalister, "Želim da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budem u formi od prvog dana priprema, tako da je dobro što je sve završeno. Radujem se upoznavanju sa saigračima".

Za "galebove" je odigrao 112 utakmica i postigao 20 golova.



"Ovo je bila fantastična godina za mene – Svetsko prvenstvo (titula), ono što smo ostvarili sa Brajtonom, ali sada je vreme da mislim o Liverpulu i pokušam da budem bolji igrač i bolji čovek svakog dana".


Mekalister je ogromno pojačanje za Liverpul kojem je bilo neophodno hitno osveženje veznog reda nakon odlazaka Džejmsa Milnera, Nabija Keite i Aleksa Okslejd-Čemberlena ovog leta.

Jirgen Klop je želeo talentovanog Džuda Belingema, ali nisu mogli da pariraju transferu od 103 miliona evra, koliko je Real Madrid platio Borusiji Dortmund.

Mekalister je u Brajton prešao u januaru 2019. iz Argentinos juniorsa, ali se odmah vratio na pozajmicu u Buenos Ajres.

Odigrao je 16 utakmica za Argentinu i bio jedan od ključnih igrača u osvajanju Mundijala u Kataru prošlog decembra.

"Otkako sam osvojio SP rekao sam da želim da osvajam više trofeja i mislim da će mi ovaj klub pomoći u tome. To je cilj i kada si u velikom klubu kao što je ovaj, moraš da osvajaš trofeje. Mogu da vidim koliko je veliki klub, igrače koje imaju, trenere, sve", rekao je Mekalister.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.