Zuter pobednica spusta u Garmišu

Izvor: B92, 30.Jan.2022, 00:50

Zuter pobednica spusta u Garmišu

Švajcarska skijašica Korin Zuter pobednica je spusta koji je u okviru Svetskog kupa održan u Garmiš-Partenkirhenu.

Zuter je, u poslednjem spustu pred Zimske olimpijske igre u Pekingu, slavila rezultatom 1:40,74 minuta.

Ona je za 0,51 sekundu bila brža od sunarodnice Žasmin Fluri, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popela Austrijanka Kornelija Hiter koja je za pobednicom zaostala 0,78 sekundi.

Zbog Zimskih olimpijskih igara koje počinju uskoro, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trku u Garmišu je propustilo nekoliko vrhunskih skijašica, među kojima su i vodeće u generalnom plasmanu Svetskog kupa Mikaela Šifrin, Petra Vlhova i Lara Gut-Behrami.

Šifrin je prva u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1.026 bodova, Vlhova ima 1.009, dok je treća Italijanka Sofija Gođa sa 769 bodova. U poretku spusta vodeća je Gođa sa 400 bodova, dok je Zuter na drugoj poziciji sa 331.

U nedelju je u Garmišu zakazan superveleslalom, poslednja trka pre pauze zbog Igara u Pekingu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.